NRK’s tommeskrue-intervju: Bjørn Myklebust idag.

Idag, 23.februar, var det Bjørn Myklebust som hadde fått utdelt tommeskruen av NRK da han skulle intervjue samferdselsministeren i «Politisk kvarter». Dessuten hadde NRK gitt Myklebust beskjed om å ta i bruk terrier-idiomet. Skal si han rev og slet og kuttet i talestrømmen og resonnementene til ministeren! Det gikk så langt at Myklebust gjorde intervjuet til en karikatur av NRK’s intervjuteknikk. Og – for å si det med de britiske: «We are not amused!» – Vi synes ikke det er morsomt. Vi slår av radioen, rett og slett, for vi radiolyttere er lei av dette umorsomme sirkuset til NRK. Vi er lei av at NRK misbruker tiden til statsråder og andre opptatte personer på denne måten. Politikerne og andre intervjuobjekter bør rett og slett boikotte NRK!

Jeg har i 5 uker vært henvist til spansk TV. Spania har en lang tradisjon for «tortullas» – uformelle diskusjonsgrupper som du ofte kan oppleve i spanske barer og på plasser i lunsjpausene. De som er invitert til TV for å snakke om en sak, lener seg på denne tradisjonen. De som har kunnskap om saken, foretar en kultivert, normal samtale om saken, mens programleder holder seg helt i bakgrunnen. Slik kan den som sitter foran TV-en få innsikt i det som blir diskutert, ikke bare være vitne til en imbesil, disruptiv NRK-sport som gjør oss alle til idioter, og som tar opp tiden til seriøse folk. Boikott NRK! Møt ikke opp til intervju! Slå av radioen! Slå av TV-en! Send terrierne i NRK på kurs i spansk kringkasting og kast de fordømmade tommeskruene deres i havet! Vi er så lei!

Glærum, 23.2. – 2018

Dordi Skuggevik

 

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Én kommentar til «NRK’s tommeskrue-intervju: Bjørn Myklebust idag.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *