Stangviks «dr.Stockman»

Ballplass/lekeplass på Svissholmen i Stangvik var allerede en sak da jeg var kultursekretær i Surnadal kommune i tiden 1980-86. Nå er dette blitt en stor sak i forbindelse med at det er blitt lagt helsefarlig kunstgrasdekke på ballplassen. Den gamle fotballspiller og tidligere prest, Torbjørn Brøske, har, støttet av en av kommunelegene, frarådd kunstgrasdekket, men er blitt overkjørt av tidligere ordfører Bergsvein Brøske. Begge Brøske-nes barnebarn vil komme til å spille fotball på det helsefarlige dekket. Som dr. Stockman i Ibsens – En folkefiende, har Torbjørn Brøske stått alene opp mot den kompakte majoritet. En «dr. Stockman» må alltid betale en høy pris for sitt engasjement.

Misèren er skjedd p.g.a. at man manglet 100.000 kr, ifølge tidligere ordfører B. Brøske.

Som enfoldig amatør på området sprenger to spørsmål seg frem:

  • Hvorfor i huleste kan ikke ungene spille fotball på et naturlig grusdekke/grasdekke?
  • Og har man tenkt på hvor umulig og dyrt det må bli å få fjernet dette helsefarlige granulatet, når en først har lagt det i jorden her?

Glærum, 5.juni 2016

(FN’s miljøverndag, Torbjørns navnedag.)

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *