Sigrid Vetleseter Bøe kronet sommeroperaen i Vadstena

Sigrid fra Bøfjorden, nå Operahøgskolan i Stockholm, kronet sommeroperaen i Vadstena i Østergøtland, Sverige.

Vadstena-Akademien har gjort det til sin spesialitet å lete fram glemte operaer.I år fremførte de en opera fra 1780 og en fra 1789, begge fra Italia.

Sigrid sang en rolle som ble skrevet for en kastratsanger. Disse synges i våre dager for det meste av sopraner. Av og til synges de av det som man i Frankrike kaller «Haute voix» (høy stemme) eller det som i England kalles kontratenor. Begge menn.

Sigrid kom inn siste kvarteret av den siste operaen, og bar slutten.Hun spilte en skotsk hærleder som kommer hjem fra krigen mot romerne, men en rival har løyet for hans elskede, og sagt at han falt i slaget. Når han likevel lever og kommer hjem, blir hans elskede så overmannet av glede etter sorgen, at hennes hjerte brister, og hun dør.

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *