Paven: «Denne råskapen er satanisk!»

Til morgenmessen i kapellet Sanctae Marthae i Vatikanet i går morges, 14.sept. hadde Paven invitert en pilgrimsgruppe fra Rouen/Normandie med den nye erkebiskopen av Rouen i følget. På alteret stod det et foto av den myrdete gamle presten, Pater Jacques Hamel. Messen ble direkteoverført på Vatikanets Youtube-kanal.

«Denne råskapen er satanisk,» sa Paven i sin preken. «Å drepe i Guds navn er satanisk. Alle trossamfunn burde uttale at det å drepe i Guds navn, er satanisk,» sa han. Paven sa videre: «Pater Hamel identifiserte sin drapsmann ved å nevne ham ved hans rette navn: han ropte ved alteret – «Vas-t’en, Satan!» (= Vik fra meg, Satan!) – før hans to mordere skar strupen over på ham. Han fornektet ikke Kristus, og gav sitt liv på alteret. Han er den siste i en kjede av martyrer fra Kristi død på korset til i dag. I våre dager har vi flere Kristi martyrer enn i Kirkens første tid. Denne råskapen er satanisk!»

Glærum 15.sept. 2016

Konsentrat av Pavens preken:

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *