Franske skolekantiner – bare halalkjøtt?

Når jeg lørdagen i Rouen snakker med min venninne journalisten, forteller hun at nå er det slutt på å servere svinekjøtt i skolekantinene i Frankrike, av hensyn til Islam. Videre sier hun at nå går diskusjonen ut på at det bare skal serveres halalkjøtt til alle i skolekantinene – av hensyn til Islam. Altså – kjøtt av dyr som er sjektet, det vil si dyr som blør til døde. Sjekting er forbudt i Norge, så i tidligere tider måtte  norske jøder kjøpe kjøtt i Sverige. Pestrami, som nå mange kjøper i norske butikker, er kjøtt av sjektede dyr, og såvidt jeg vet, må dette kjøttet enda kjøpes i Sverige, eller er loven opphevet? Det sosialistiske Frankrike underlegger seg altså Islam offentlig.

Etter denne informasjonen gikk det opp for meg at tittelen på Michel Houellebecq’s bok Sousmission/Underkastelse har en dobbelbunnet betydning:

Ordet Islam, som på arabisk betyr underkastelse, går på individets underkastelse under denne ideologiens lover. Men, Houellebecq henspiller nok også i tittelen på at det sosialistiske Frankrike nå underkaster seg Islam.  Leseren kan lese min anmeldelse av denne boken i den første teksten som ble lagt inn på denne bloggen. Den er basert på originalutgaven, før boken kom på norsk, og derfor var anmeldelsen uinteressant for norske redaktører.

Forleden så jeg på TV en film om halalkjøtt-trafikken. Store mengder slaktefe kjøpes opp i landene oppover Europa og fraktes på forferdelig vis til Tyrkia, der de sjektes. Så blir kjøttet eksportert tilbake til disse landene, hvor sjekting er forbudt. Dyretransporten var uhyggelig å se for en gammel budeie og dyreelsker. Krøttera fikk hverken vått eller tørt under transporten. De slang de lange tungene ut gjennom alle sprekker for å få tak i dugg eller regndråper. De rullet med de røde øynene og bar seg fælt, Hvor var dyrevernet her? De hadde vel underlagt seg Islam de også? Islam ruler. Nemlig! Og vi lar Islam rule.

Paris, på vei hjem – 18.okt. 2016

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *