Piggdekkavgift x 5?

I går kveld, 21.februar, kjørte jeg inn mot Trondheim og skulle til en legetime i byen. Jeg trodde at Trondheim hadde sluttet med å plage tilreisende kunder med piggdekkavgift, men det hadde de ikke nei! Den ufordragelige plakaten stod der. Jeg vurderte å ignorere den, men fordi jeg hadde tatt god tid til turen innover, gav jeg meg i kast med labyrinten for å finne denne betalingssøyla inne i rotet på Sandmoen. Der var det en diger iskul på flere kvadratmeter, men med fare for å knuse både hofte og hodeskalle, kom jeg meg bort til utysket og gjorde som det sa: puttet hit, trykket dit…..men ikke noe skjedde. Det kom ikke ut noen papirlapp. Fem ganger gjentok jeg prosedyren mens hele repertoaret mitt av svergen og bannen ble kjørt med større og større trykk. Jeg vurderte å ta en murstein som lå der – så laglig til, og slå inn trynet på utysket, men da kom det et par til av Trondheims offer og stilte seg i kø, så jeg gav opp massakren og satte meg i bilen. Men tror du at jeg fant igjen veien inn til byen da? Ikke F..n! Veimerkingen sendte meg på sightseeing innover til Tillerbyen. Jeg fikk heldigvis øye på den store løvetannen ved City Syd, og kom meg tilbake på hovedveien innover, og rakk legetimen. Uten kvitteringen i frontruta på betalt piggdekkavgift kunne dette blitt en dyr legetime, men ingen nidkjær kontrollør oppdaget synderen, heldigvis. Nå er jeg sjelden til lege, og dermed – meget sjelden til spesialist i Trondheim, så jeg overlever vel å betale piggdekkavgift 5 ganger ved én innkjøring til Trondheim.

Trondheim – I hate you!

Hilsen

Nordmøring.

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *