Si takk og unnskyld!

Siden 1000-årsjubileet for dåpen av Olav den Hellige og hans menn i Rouen gikk av stabelen i 2014, har komponist Ole Karsten Sundlisæter ønsket å ta bladet fra munnen om hvordan Ordfører Rita Ottervik og hennes flokk fra Trøndelag opptrådte i Rouen. Jeg har stoppet ham 2-3 ganger, men ikke denne gangen. Jeg har forstått at det er viktig for ham å få sagt dette, for sin egen selvrespekts skyld, tror jeg.

Jeg velger å publisere hans innlegg på bloggen min, fordi det ser ikke ut til at den prektige Adresseavisen har tenkt å trykke hans ytring. Den er ikke «pyntelig» nok –  hans ytring.

Komponist Ole Karsten Sundlisæter har ordet:

1000-årsmarkeringen av Olav den Helliges dåp i Rouen høsten 2014 og fremføringen av oratoriet Olav den helliges dåp, ble for meg en vekker om arroganse og smålighet fra våre trønderske kirkelige og politiske ledere. Som en av svært få, ble jeg på et tidlig stadium orientert av Dordi Skuggevik om hennes vyer for 1000-årsmarkeringen, der hun så for seg et stort fransk-norsk festår i 2014 med utgangspunkt i Olav den helliges dåp i Rouen i 1014.

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *