40% deltok i «Catalonia-valget».

NRK’s nyhetssendinger gjentok igjen og igjen at 90% i Catalonia gikk inn for løsrivelse fra Spania. NRK unnlot å si at «valget» var lovstridig. NRK unnlot å nevne at valgdeltakelsen var bare 40% . NRK unnlot å si at de 90% var 90% av de 40%. Av 5 mill. innbyggere, deltok nemlig bare 2 mill. Dette ender dermed opp som «Fake News» – manipulerte nyheter.

Spørsmålet er da: Er NRK-folk så enfoldige at de ikke ser mønstret, tallene og sammenhengene, eller er dette manipulert nyhetsformidling = Fake News? Begge deler er meget betenkelig, og bør absolutt interessere Kringkastingsrådet.

NRK kjører nå på politi-volden i forbindelse med det lovstridige valget. Nei, det er aldri  morsomt når ordensmakten skal ut og skape orden i forhold til lovstridige aktiviteter. Det var det heller ikke i Catalonia denne gangen. Men, spørsmålet er – hvem satte denne provokasjonen i scene? For dette «valget» var en provokasjon. Noen lanserte dette for å få til opprørt vann som de kan fiske i. Og hvem vil gjerne det? Kommunistene vil gjerne det i Spania. Etter Den spanske borgerkrigen som ble forferdelig grusom, har motsetningene ligget under overflaten. Men, motsetningene kom til overflaten under Statsminister Zapatero. Han rev ned gateskilt med Francos navn. Han rev ned rytterstatuer av Franco. Han gikk så langt at han ville ta liket av Franco ut av mausoleet vest for Madrid og begrave ham på kirkegården der Franco kom fra. – Men så ble det veldig stille rundt Zapatero. Man regner med at Kong Juan Carlos tok Zapatero inn på teppet og spurte ham om han hadde tenkt å sette i gang borgerkrigen igjen. Og: Zapatero tapte valget etterpå. Men – noen har tenkt å sette i gang borgerkrigen igjen. At det skjer i Catalonia er ingen overraskelse. Jeg anbefaler alle å lese Antony Beevor’s bok om Den spanske borgerkrigen, hans versjon nr. 2 – som han skrev etter at han fikk adgang til arkivene i Øst-Europa etter Berlinmurens fall. Der går det fram at Spania ville ha blitt en Sovjet-republikk før 2. verdenskrig, hvis ikke Franco og hans folk hadde vunnet kampen mot den internasjonale kommunismen som var i ferd med å ta Spania. Men, denne versjonen passer ikke venstrevridde, enøyde NRK.

Det vi nå ser i Catalonia er nykommunistisk romantikk, men en meget farlig sådan. Den kan destabilisere både Spania og EU, enda mer enn Englands patetiske drøm om sine «fornstora dar» der de ligger og spreller helt nede på sisteplass på rankingen av økonomiene i EU. Vi får sette vår lit til Husmoderen i Tyskland, som kjenner kommunistlusa på gangen etter en oppvekst i Øst-Tyskland, at hun er i stand til å gå ut og ta jyplingene i ørene og fortelle dem hvor Adam kjøpte ølet! Forøvrig burde NRK ha overført Kongen av Spania sin tale til folket – som i skrivende stund går på lufta i spansk TV. Men da fikk jo ikke NRK tid på seg til å fabrikere Fake News da sju, så det kunne de jo ikke gjøre.

Glærum, 3.okt. – 2017.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *