Per Bjarne Ravnå’s blinde flekk.

Idag – lørdag 21.oktober, får Per Bjarne Ravnå bestige Verdibørsens prekestol og fortelle oss at Jesus fra Nasaret var en mislykket profet. Ravnå er i motsetning til såkalte «personlig kristne» en «personlig ikke-kristen» = ateist. Det sier han selv.

Ravnå er, ifølge Google, førsteamanuensis ved Høgskolen i Bodø, som vel nå er opphøyet til universitet, og han er sakprosaforfatter med Bragepris. Som universitetsutdannet cand.philol. i litterær analyse, er det for meg ganske sjokkerende at Ravnå slipper unna så lett – med å skape Kristus i sitt billede, og at han ikke får noen opposisjon presentert fra programleder – på sin store blinde flekk i det bildet han tegner, nemlig: Jesu lære. Han hopper lett og elegant over Jesu lære, som slett ikke har vært mislykket! Skal man le eller gråte over at en akademiker i de grader kan drive selektivt utvalg av premisser for sin konklusjon?  Har man valgt å presentere seg som ateist, så må en også forsvare det overfor seg selv og overfor verden, men som akademiker kan man ikke det. Førsteamanuensis Ravnå har diskreditert seg selv som akademiker – i høy grad. Han bør miste retten til å tale ex catedra!

Glærum, 21.okt. – 2017

Dordi Skuggevik

«Ikke-personlig kristen»

(= objektiv kristen, ikke subjektiv sådan.)

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *