NRK: Unge menn = barn.

I lang tid nå har NRK igjen og igjen sagt at unge menn på 18 år er barn. Ungdomstiden er avlyst. Man er barn til man er 18 år – ifølge NRK. NRK hisser seg videre opp over at «barna» på 18 år fra Afganistan skal returneres til opprinnelsesland. Min bror gikk til sjøs da han var 14 år. Da var han ansett som voksen i Norge i 1950.

Mitt spørsmål er: Hvorfor skal unge menn fra Afganistan sitte tørrskodd og «nave» i Norge, mens våre unge norske menn blir sendt til Afganistan som soldater for å få skikk på landet deres? Hvorfor skal våre gutter risikere livet der borte? I stedet bør unge afganske menn i Norge sendes hjem for å hjelpe til med å få orden på hjemlandet sitt, etter sitt «studieopphold» her i et moderne vestlig land.

Og: er de reelle flyktninger? Jeg tror ikke det. Alle disse enslige unge menn sendes av sine familier hit for å skaffe familien et ankerfeste – først som «hjemsender» av penger til familiens underhold, deretter som ankermann for familiegjenforening. De passer på å sende sønnene hit før de fyller 18 år, fordi de da er sterkere forsvart med rett til opphold av FN’s barnekonvensjon. Etter 18 år har de voksen-status og kan sendes hjem.

Så har vi koret da, av nordmenn med prektighetsbehov som kaster seg ut i kampen for at det stakkars «barnet» på 18 år må få ligge ved Mor Norges bryst og varme seg, mens Mor Norges brave sønner drar ut som soldater og tar kampen på vegne av «barnet» på 18 år.

Disse enslige unge menn som kommer som asylsøkere, bør returneres til sine foreldre straks de viser seg i den norske døra, så får vi en slutt på at unge menn sendes ut på de lange farlige reisene av sine hensynsløse foreldre.

Glærum, 9.nov. – 2017.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *