Listhaugsakens «Korsfest! Korsfest!»

Listhaug la ut meldingen A på sin internettside. Meldingen A var en politisk korreks til Arbeiderpartiet. Ap’s toppledelse la så på sin internettside ut melding om at Listhaug ikke hadde sagt A – men B. Hele Media-kobbelet ropte: – Listhaug sa ikke A – hun sa B! Korsfest! Korsfest! Og folket trodde på Media, slik de har gjort oppover hele historien. – Korsfest! Korsfest! – ropte folket.

I Påsken gjennomlevde vi igjen det klassiske at en uskyldig blir gjenstand for falske anklager, og folkemengden roper: Korsfest! Korsfest! Gatekunstneren i Bergen ser parallellen. Han maler et genialt bilde hvor havet av Medias mikrofoner står foran den korsfestede Listhaug og ropet Korsfest! Korsfest! – har oppnådd sitt resultat. Symbolikken er så enkel at selv den mest treskallede burde oppfatte meldingen i denne geniale politiske karikaturen, men Media sier igjen til folket hva de skal tro, hvordan denne karikaturen skal oppfattes, og folket tror på Media – igjen, men ikke alle: gallupen viste sterk nedgang da Ap gikk ut med sin falske anklage, og Frp gikk veldig opp. Noen gjennomskuer Medias primitive folkeforførelse.

At gatemaleren i Bergen iscenesetter dette gateteateret i maleriets form på Nygårdshøyden er ikke tilfeldig, for på Nygårdshøyden i Bergen, der ligger Norges mest intelligente og selvstendige universitet – som lever opp til Universitetets bestemmelse som fritt akademisk tenkested. Der har folk som Georg Johannesen fortalt oss om retorikkens makt. Når til og med Bergens biskop og redaktøren i «Dagen» er blitt kalt ut og intervjues foran Golgatascenen, da går teppet for igjen – sannsynligvis trukket ned av gatekunstnerens egen overmaling. Gatekunstneren er en meget intelligent person, og en beåndet maler som tok «Listhaugsaken» på kornet og satte et elegant punktum for et av Norges mest nedrige politiske mediadrap. Men, vi vet at det kom en oppstandelsens morgen. Følg med! Følg med! Listhaug vil atter sale sin ganger. Hun kommer nok fryktelig igjen! Vi venter i spenning på neste akt!

Glærum, 4.april – 2018.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *