Sogn og Hordaland fylke!

Når Sogn og Fjordane fylke slås sammen med Hordaland fylke, bør det nye fylket hete: Sogn og Hordaland fylke. De gamle navnene bør ikke forsvinne. Sogn og Hordaland fylke er et navn som glir lett over tungen, rytmisk og språkmelodisk, og det bevarer de gamle navnene med sin historie og sin identitet.

Som vi alle vet, er Vestlandet navnet på en landsdel som idag inneholder fire fylker, og det er selvsagt at landsdelsbetegnelsen ikke kan brukes på bare to av de fire fylkene. Selv ikke-filologer forstår det. Hvorfor kan ikke politikerne også forstå det?

Vi er inne i en periode hvor gamle stedsnavn erstattes av himmelretningene. Det oppstår dermed upresise stedsangivelser. Vi vet ikke helt hvor «Innlandet» er, hvor «Politi Vest» holder til eller hvor «Bane Nord» går. Alt blir liksom så svevende. Det blir rett og slett ubehagelig for hver og en av oss, fordi stedsangivelser blir så lite eksakt. Forstår ikke politikerne det? 

Altså: Sogn og Hordaland fylke!

 Nordmøre, 11.april – 2018.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *