KAFFE-BAR-SAKEN: dr.juris Ola Johan Settem, stig fram!

 

Mali Hildrun Settem blir ikke ferdig med å hente inn juridisk bistand fra sin bakspiller, sønnen Ola Johan Settem, dr.juris og amanuensis i jus ved universitetet i Stavanger. (Jeg var selv til stede ved hans imponerende doktordisputas i Bergen.) Hans innspill siles først gjennom moren til hennes politiske medspillere i kaffebarsaken på Skei, og så siles det derfra ut til media, sist nå idag i TK – fredag 15.juni. Det er nå på tide at sønnen med doktorgrad i jus stiger fram og sier ting klart, rett ut og direkte, uten å bli silt gjennom flere lag med mellommenn! Når det er sagt, så vil det gå ille med de fleste vedtak i lokale styrer og stell hvis de skal legges under jus-doktorens briller og bli spent ut på hans juridiske disseksjonsbord. Men, er det noe vi ønsker i lokale utvalg? Jeg tror ikke det, for vedtak i lokale demokratiske utvalg blir resultatet av mange elementer – lokalkunnskap, lokale tilpasninger, vanlig folkvett og hensikt med behandlingen. Slik som lokale media nå fortsetter å gi spalteplass til denne farsen, vil det ikke komme noe godt ut av det, og det kan bli katastrofalt for det som skal være et fruktbart samarbeid mellom Hotellet og Kulturhuset. I innlegget i TK idag ser gruppen som står frem med og rundt Mali Settem – helt å ha glemt det i sitt amatørmessige spissfinderi, enda de har integrert en cand.theol. i sin midte. Stangvikpresten lever forøvrig ikke helt opp til sine mer frodige forgjengere i Stangvik her.

Så var det Kristendommen som gir mennesket en fri vilje. Den frie vilje er det grunnleggende i Kristendommen, men det har Indremisjonen i Norge aldri forstått. De kaster seg over andre og skal bestemme alt – helt ned til de minste ting i livsførselen. De har nå solgt bedehusene og overtatt kirkene. Kirkefolket skyr kirken, og indremisjonsfolket sitter i kirkebenkene og eter skoffkak og drikker kaffe, mens Gud har tatt seg en tur ut. Kanskje han er på kaffebar med oss andre på Kulturhuset oppå Skei? Han gjorde tross alt vann til vin! Men utepils, det får han ikke. Ikke vi andre heller, for det har Indremisjonen bestemt.

Gi’me a break!

Glærum, 15.juni – 2018.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *