Merry fu**ing Christmas – hvorfor stjerner?

Hvorfor erstatte ck med ** i MERRY FUCKING CHRISTMAS?  Hvis man er ute etter å drite ut jula – for å holde seg i samme terminologi som dem som skal ha alternativ julekonsert på Surnadal kulturhus, hvorfor kan ikke denne gruppen være så modige at de skriver hele ordet – FUCKING – i stedet for å sette inn stjernene. Eller er det et spill på selveste Julestjerna?

I Norge har folk alltid bannet ved Den/Det onde. De har nevnt Satan ved hans rette navn når de har sett snurten av ham. Dessverre har nordmenn, i stedet for denne renslige banningen begynt å banne på engelsk – ved avføring og kjønnsorganer. Så hvorfor ikke si det på norsk også – uten stjerner: «Glad FORPULT jul»? Blir det for stygt, for grovt, for ekkelt? Ja, men det er jo det dere både sier og skriver. Hvorfor ikke finne alternativene på norsk: «Denne Faen’s jula» – «Denne Helvetes jula». Dere er jo ute etter å ødelegge jula for dem som vil feire jula slik den er ment, så hvorfor gjøre det så feigt og halvveis? Vil dere ødelegge og spytte verbalt på jula – så stå for det dere sier – gjør det åpent – ta det helt ut – og fjern stjernene!  Vær ikke så fu**ing feige! Kjøp dere den nye banneordboka – og slå til, med åpent visir, You Fu**ing Cowards!

Las Palmas, St.Nicholas-dagen, 6.desember – 2018.

Dordi Skuggevik

Tidligere lærer i bl.a. kristendom, norsk og engelsk.

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *