Orban og elefanten.

Aftenpostens leder lørdag 9.mars anbefaler at president Orban i Ungarn skal kastes ut av det gode selskap. Han er den skarpeste i sin leir i det gamle «Øst-Europa» som opponerer mot å bli nedrent av hordene som kommer over Middelhavet og strømmer oppover det europeiske kontinentet.  I denne strømmen går det nemlig en stor, diger elefant som norske medier later som de ikke ser: Islam.

Polen, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn opplevde okkupasjon av det totalitære nazistyret i Tyskland i 5 år. Deretter opplevde de okkupasjon av det totalitære kommuniststyret i Moskva i 45 år. De nekter å underlegge seg det totalitære Islam. Er det vanskelig å forstå?

Det har vært en krevende prosess å finne seg selv igjen for disse landene i de snart 30 årene siden de ble frigjort fra fremmed totalitær okkupasjonsmakt. Takket være EU har de klart å løfte seg fra det kommunistiske konkursboet.

Når Norge styrer på så det forslår 17.mai – så skulle det ikke være vanskelig for den som skriver lederen i Norges ledende avis at også andre land har lyst til å få være seg selv igjen etter å ha måttet leve under fremmed totalitært styre i 50 år. Jeg foreslår et repetisjonskurs i historie for Aftenposten redaksjon – og diverse andre norske media!

Glærum, 11.mars – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *