NRK’s etterpåklokskap om Hustadvika

Så er NRK i gang med sin etterpåklokskap: Selv de mest enfoldige av oss forstår at livbåter ikke kan låres når skipet har fått maskinhavari i storm med bølger opp til 15 meter, og skipet rulles fra side til side av bølgene og piskesnerteffekten blir større jo høyere opp i skipet man befinner seg. (Det var enda godt at flygelet var tjoret fast!) I gamle dager, hvis seilskip ble liggende i et vindstille område på havet, og dønningene var store, ville rullingen skipet ble utsatt for, med piskesnerteffekt i riggen, kunne medføre at riggen knakk og skipet mistet riggen – d.v.s. seilskipet fikk «maskinhavari». (Opplysning fra min bror (82) som gikk til sjøs som 14-åring på skoleskipet Sørlandet.) Det var maskinhavariet som skapte situasjonen for Viking Sky på Hustadvika – ikke det at skipet gikk ut i stormen. Forståsegpåeren fra NTNU bør betenke sine ord, han som sitter tørrskodd på et kontor i Trondheim!

Saken NRK kjører opp med at fellesskapet i Norge skal betale redningsaksjonen er også ganske dum, for beredskapsopplegget langs kysten koster det samme om helikoptrene står i beredskap på bakken eller om de går opp for å redde noen. Det er bare drivstoffet som koster ekstra.

Masingen om rederiets formue er også ganske dum, for formuen består av produksjonsmidler – nemlig skipene til rederiet. Formuen er kort og godt arbeidende kapital, som skaffer samfunnet arbeidsplasser.

Disse to siste sakene er som tatt ut av munnen på nykommunisten Moksnes på Stortinget. Det viser at folkene i NRK er ganske kommunistifisert i hodet sitt. Betenkelig.

Glærum, 26.mars – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *