Skal IS-barna miste mor?

Regelmessig kommer nå radioen med melding om at IS-barna bør hentes hjem. «Norske barn» – sier de, skal hentes hjem.

For det første: Er dette «norske barn»? Disse barna har også en far! Barna har kanskje dobbelt statsborgerskap? Om faren er død eller forsvunnet – så har likevel disse barna en far – og gjennom ham, samme statsborgerskap som ham. Mor vet helt sikkert hvem faren er/var. Her har nok IS passet på å ha orden i «sysakene». Så – er dette «norske barn»?

For det andre: Er det bare å dra inn og røske barnet fra mor? Det høres ut på nyhetene i NRK som om dette er greit. Skal det norske barnevernet dra inn i disse lovløse og farlige områdene og ta barnet fra mor? Hvem skal i så fall gjøre det? Norsk politi som ikke har noen jurisdiksjon i området?

Idag meldes det at Frankrike og Russland skal hente/har hentet «sine barn»? Ja, har de, eller skal de? Skal de i så fall la mor være igjen i leiren? Og hva har de tenkt å gjøre med barna de henter?

Mor er det eneste faste punktet som barnet har nå, for de fleste fedre er drept eller er forsvunnet. Skal man så dra ned og skille mor fra barnet? Med trenden i vårt samfunn til å oppløse samfunnets grunncelle – familien, er det ikke overraskende at man vil dra ned og ta moren fra barnet, og barnet fra moren. Her har Norge en stygg historisk presedens: Gerhardsen & co ville ta «tyskerbarna» fra mor og ekspedere alle 10-12.000 barn til Australia, så langt fra Norge som det gikk an å få sendt dem. Heldigvis hadde familien fremdeles så stor plass i australiernes eksistensielle univers at de ble sjokkert, og takket NEI!

Hvor er FN? Ja, HVOR ER FN? UNICEF? Leirene det er snakk om, som kurderne ikke kan klare ut med alene, er opplagt ansvaret til FN. Nå MÅ FN får ræva i gir – for å si det brutalt. FN må ta over disse leirene STRAX!

Glærum, 29.mars – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *