Urovekkende i Stortinget:

Siste ukes begivenheter rundt pelsdyrnæringen i Stortinget, hvor et lite mikroparti kunne drive politisk utpressing av hele nasjonalforsamlingen, det får  alle klokker til å ringe for demokratiet i Norge.

En stor del av nasjonalforsamlingen måtte stemme mot sin overbevisning og vedta nedleggelsen av pelsdyrnæringen, slik at næringen nå reelt overføres til land som Kina og Russland hvor dyrevelferden er meget tvilsom.

Kanskje er det på tide å diskutere Parlamentarismen – som gir mikroparti som Venstre makt til å binde flertallet i nasjonalforsamlingen. I denne saken burde representantene bli gitt anledning til å stemme fritt og ut fra egen  overbevisning.

Menigmann blir meget usikker på hva som egentlig foregår i politikken, når slikt kan skje. Trolig bør Parlamentarismens dager være talte, når slike intolerante fanatikere som Guri Melby kan ta Stortinget i kragen og buksebaken og kjøre representantene dit hun vil i sitt råe spill.

Jeg tenkte: Grisebøndene blir neste offer for disse totalitære fanatikerne, og det stemte: et par dager senere kom grisedamen med skjult kamera på banen. Brennpunkt hadde vært med henne i jakten på svinebøndene. Guri Melby tar nok saken videre til Stortinget – og dermed blir det lite ribbe til jul her i landet når Guri Melby og veganerne bruker Parlamentarismen som lanse og spidder demokratiet i nasjonalforsamlingen.

Er det sånn vi vil ha det?

Hagen var den av stortingsrepresentantene som forstod hva Guri Melby og Venstre drev med, og ville stemme uavhengig. Men, han måtte underkaste seg Parlamentarismen, og ligger nå politisk død igjen i manesjen. En trist sortie for en mann som virkelig forstod noe av politikk, og som hittil har forstått at en politiker må ha rett til fritt å fremme sin overbevisning.

Og statsministeren, som lokket Venstre inn i regjeringen sin, og dermed trodde hun hadde satt biksel på Guri Melby & co og kunne taumkjøre dem, hun ble gissel i sitt eget statsministerkontor. Ja, slik kan det gå når man tror man kan ha tillit til Venstre, fribytterne i det norske politiske landskapet – for ikke å si: piratene – eller pirayaene.

En del av løsningen blir å heve sperregrensen for små terrorcellepartier – drastisk!

Glærum, 16.juni – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *