Sigrid Bøe i toppdivisjonen av sangere:

Av 304 påmeldte til Dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse 2019 – fra 50 ulike land, ble 40 valgt ut til å delta, og 33 av disse gjennomførte de to siste dagene de innledende rundene før 12 ble valgt ut til semifinalen kommende søndag. 21 går ikke videre, men har markert seg som del av toppdivisjonen av unge sangere i verden idag. I denne gruppen finner mange som jakter på gode sangere – sine folk. Så selv om ikke «vår» Sigrid gikk videre til semifinalen på søndag, vil hun få svært viktige tilbud hvor hun vil fortsette sin karriere, for hun har markert at hun idag befinner seg i toppdivisjonen av sangere. Konkurransen er en viktig døråpner videre for alle de 33 som ble invitert til å delta.

Å delta i en slik konkurranse som går over så lang tid, krever en kolossal kondisjon og konstitusjon. Idag er det lørdag, og sangerne har vært i farta siden en uke, og finalen går først 23.august, altså neste fredag. Parallelt med selve konkurransen skjer mye ved siden av: mesterklasse, karriereveiledning, kontaktintervjuer etc. Det dreier seg derfor om «å holde koken» i to uker, som er en skikkelig maraton under slike forhold.

Igår fulgte jeg med på flere av sangerne via PC-en, for de innledende rundene igår og i forgårs ble «streamet» fra Lindmansalen på Musikkhøgskolen. Når sangerne kom inn på scenen, hadde de ikke fått øvd i salen, så de fikk et annet resonnansrom som de ikke hadde prøvd seg på. I seg selv en stor utfordring. Det var svært interessant å oppleve det jevne og høye nivået blant sangerne. Det må være en vanskelig oppgave å sitte i juryen!

Semifinalen vil også kunnes sees på PC-en, og finalen som foregår i Operaen, blir overført av NRK TV.

Glærum, 17.august – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *