Thunberg mot sammenbrudd?

Da Greta Thunberg stod frem på TV-skjermen der hun freste mot verdenslederne i FN, var det lett å se at hun nærmer seg et sammenbrudd, et kollaps. Også den elendige formen hun viste ved ilandstigningen i New York fra seilbåten hun hadde vært på i 2 uker over Atlanteren, tydet på det. Hun ble lingset opp på kaikanten, holdt oppe av to personer, mens hun fikk dyttet på plass skolestreik-plakaten i hendene. Det var relativt få som hadde møtt opp for å bivåne ilandstigningen, men kameraene var på plass

Det skrekkelige i saken der en gruppe klimaaktivister med hennes mor i spissen, hensynsløst bruker henne som spydspiss i sine aksjoner som skaffer dem store inntekter – er hvordan verden lar seg bedras. Tror virkelig folk at en jente i konfirmasjonsalderen klarer å skaffe seg adgang til de rommene hvor hun har fått ordet – klarer å skaffe seg den adgangen selv? Det er foruroligende at så få klarer å gjennomskue denne maskeraden. Men, noen la tidlig merke til at det var samme gruppen mennesker en kunne se bak Greta Thunberg overalt der hun ble fanget inn av kamera. Og – hun har manus. Det har hun ikke skrevet seg. Hun egner seg som klimaaktivistenes medium på grunn av sin sykdom – Aspergers syndrom, som gir henne dette uttrykket som fungerer hypnotisk på folkemengder. Og hun sa det selv på TV: «På grunn av min Aspergers, ser jeg ting liksom på avstand, i svart/hvitt.» Det er slik verdens demagoger ser verden.

Når skal maskeraden avsløres? Når skal noen ta affære og melde moren og hennes kumpaner til svensk barnevern og tilbakeføre Greta Thunberg til skole, helseomsorg og normalt hverdagsliv? Eller skal folk stå og se på at de hensynsløse klimaaktivistene nå legger ut på den omtalte bussturen fra New York og helt ned til Chile før de gjør noe for å stoppe galskapen? Greta Thunberg vil neppe overleve denne etappen uten et endelig sammenbrudd – eller, i verste fall: dø av det, mens toskene i verden applauderer, gir henne Nobelprisen post mortem og setter henne, helgenkåret, i mausoleum sammen med Gandhi og Martin Luther King? Mange bør rive seg i håret over dårskapen.

Glærum – 26.september – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *