Mediadrapet på Ari Behn.

Da har norske media fullført enda en revejakt: De har felt Ari Behn, kanskje vår beste forfatter i sin generasjon i Norge. Mediadrapet føyer seg inn i rekken  – med Harald Presthus og Tore Tønne som de mest synlige bytter for norske mediers billige, men hensynsløse revejakt. Det skulle vært interessant om noen snart tar en doktorgrad på denne norske mediers lite aktverdige type aktivitet.

Norske medier har også drevet en revejakt på prinsesse Märtha Louise siden hun var helt ung. Det kan ikke ha vært lett. Da hun giftet seg med Ari Behn ble det riktig ille, og norske media klarte å ødelegge ekteskapet deres. Det er lett å se for oss som har levd en stund.

Igår kunne vil alle se det som sikkert vippet Ari Behn inn i selvmordet: prinsesse Märtha Louise satt 1.juledag på første benk sammen med kongeparet i Holmenkollen kapell, og mellom henne og barna, satt hennes afroamerikanske sjaman-kjæreste med armen rundt yngste datteren. Synet kunne ha fått flere norske fraskilte fedre til å ha gått ut i skogen for å skyte seg.

Vi må gratulere prinsesse Märtha Louise med at hun valgte en svart mann som sin neste mann å leve sammen med, for norske media tør ikke å kjøre revejakt på en neger. Og når hun nå ikke har noen far til sine barn med samværsrett her i Norge, kan hun fritt utvandre til California og bosette seg langt fra revejegerne i norske media. I California oppstod det i løpet av 10 år, i 60-årene – 20 forskjellige religioner og sekter. Jeg ønsker henne et godt liv der, blant likesinnede. Jeg vil alltid beundre henne, fordi hun kaster hodet bakover og ler – uten å tenke seg om – slik som farfaren – Kong Olav lo. Uten evne til å slå ut en latter, ville hun forlengst ha blitt et offer for norske mediers revejakt.

Jeg har lest Ari Behns bøker – Bakgård og Tiger i hagen. Den siste har jeg lest flere ganger. Jeg er utdannet med hovedfag i fransk litteratur, og det er klart at han har vært – i sin generasjon, vår største forfatter. Dessverre har revejakten skygget for det. Men, det er ikke for sent å lese hans bøker. Anbefales.

Jeg stod i sopranrekken i Nidaros domkor, nærmest brudeparet, både da de kom til høymessen i Nidarosdomen på 17.mai, på Pinsedag og på bryllupet sitt. Jeg traff senere Ari Behn ved flere anledninger – bokpresentasjoner, lanseringen av hans porselen og glass-serie. Han var en svært elskelig, oppmerksom og levende person – helt ulikt det vrengebildet som norske media med Se og Hør i spissen leverte år etter år. De har idag mye å svare for.

Jeg gruer meg forøvrig til å se den lille sosse-klubben i Oslo springe beina av seg til begravelsen for å få være linselus og for å få høste litt gjenskinn av glorien rundt Ari Behn. Se og Hør og lignende publikasjoner i Norge vil med begravelsen sette kronen på sitt niddingsverk overfor Ari Behn, når de nå henger  troféet sitt på mediaveggen sin. Jeg skammer meg over norske media, og jeg skammer meg over alle nordmenn som sluker rått det som disse publikasjonene trykker. Vil du bli kjent med Ari Behn, skal du lese bøkene hans.

Nordmøre, hvor Ari Behn stammer fra – 2.juledag – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *