Sykdomsoppkommet i Kina.

Det må være et sykdomsoppkom i Kina, siden alle stygge influensaer kommer derfra. Kanskje det er en influensa-vulkan som hvert år spyr ut alle basillene som farer rundt verden og gjør oss alle syke og raserer verdens orden.

 Men, hvorfor snakker man ikke om det, når mønsteret er så sabla tydelig?

Er det slik i indre Kina at dassene og brønnene ligger like ved siden av hverandre? Går grisene mellom beina på kjerringa inne på kjøkkenet og driter i krokene? Sover grisen i samme busua som resten av familien?

Noe i den retning må det jo være. Og hvorfor kommer disse influensaene fra indre Kine omtrent når de kjører opp forberedelsene for årets kinesiske nyttår – så helt utenom kalenderen til resten av verden?

Og: Hvorfor snakkes det ikke om oppkomsten til disse forferdelsene i media?

Men rett skal være rett: Spanskesyken begynte visstnok i Amerika, og de satte navnet spansk… på den fordi man skrev om det i Spania – og så slapp man å få skylden i USA…

Glærum, 14.mars – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *