Asiasyken – Hongkongsyken – Kinasyken!

Vi hadde Asiasyken i min tidlige ungdom, så kom Hongkongsyken i 1970, og nå holder vi på med Kina-syken. Hvorfor skal vi ikke kalle en spade for en spade: KINASYKEN! For – det er jo derfra vi har fått denne ugreia: Corona/ Covid-19.

Hvorfor skal vi underslå at det er Kina som eksporterer pandemiene av denne typen? Derfra kommer også de årlige influensaene som pleier å drepe 1000 mennesker i Norge. Vi bør etterhvert stille krav til Kina om å bedre sine hygieniske forhold i sitt dyrehold, ikke kamuflere at de ikke gjør noe med det.

Spanskesyken hadde ikke noe med Spania å gjøre. Den kom fra USA, og burde hete Amerikasyken. USA losset store antall troppetransportskip i Europa i 1917. Soldatene skulle til fronten for å slå tilbake Tyskland. De syke soldatene fra USA infiserte Europa i stor fart.

Rett skal være rett: Si KINASYKEN!

Glærum, 30. aug. – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *