Nidarosdomens jentekor med solist og orkester: Bør utsettes.

Øvrigheta tar mange avgjørelser i denne Svartedauens tid. De fleste er fornuftige og tjenlige, men avgjørelsen om at ikke kirkene kan brukes til konsert, er direkte tåpelig! TÅPELIG!

I Stangvik kirke kommer ikke folk så innpå hverandre som i Kulturhuset på Skei, og selve luftrommet i Stangvik kirke er mye større enn i Kulturhuset. Slik er Stangvik kirke langt bedre i smittesammenheng enn det langt mindre rommet i Kulturhuset. Dessuten er det langt lettere å desinfisere trebenkene i kirken enn de polstrede setene i Kulturhuset. Og står ikke benkene fast nok – så driv inn en del 10-tomm, slik at petimetrene som har bestemt den tåpelige regelen, kan få sitt petimeter tilfredsstilt!

Så er det det fagmusikalske: Når først det flotte jentekoret fra Nidarosdomen med solist og med Trondheimsolistene skal ankomme Surnadal omsider, så bør de ha konsert i det beste konsertrommet for akustisk musikk på Nordmøre: Stangvik kirke, og ikke lukkes inn kleskapet som Kulturhuset på Skei har å tilby.

Nå har det jo vist seg at taket kan stilles slik at akustikken egner seg for dem som ikke må/skal synge og spille gjennom et høytaleranlegg. Det viste Henning Sommerro at går an, sist han var der sammen med Trondheimsolistene. Men – salen i Kulturhuset er for liten til at lyden av kor + orkester skal kunne ekspandere!

Hvis ikke kommuneoverlegen i Surnadal kommune kan hoste opp et unntak for den tåpelige regelen, og gjøre et unntak, slik at denne gedigne konserten kan gå i Nordmøres beste lokale, når vi er så heldige å få dette stjernelaget hit, så er det bedre å utsette konserten.

Det som er betenkelig, er om man skal ta slike store ensembler inn i busser og kjøre dem så langt. Det er mer enn merkelig at det ikke er det som er temaet.

Las Palmas, 25.11. – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *