Nytt: Vakter med batonger foran Katedralen og Konserthuset i Las Palmas.

Noe er nytt her i Las Palmas. På søndag da jeg kom til høymessen i Katedralen, stod det en politimann med batong i døren inn til kirkerommet. Jeg så ikke etter om han hadde pistol.

Ikveld stod det en vakt med batong ved døren inn til Konserthuset. Jeg har aldri sett dørvakter av denne typen noe sted i Las Palmas de 20 årene jeg har frekventert byen.

Årsaken er selvfølgelig alt det forferdelige som er hendt i Frankrike der Islams dragoner skar strupen over på den gamle landsbypresten Jacques Hamel (86) foran alteret ved morgenmessen – 26.juli 2016, 9 km fra katedralen i Rouen – og nå nylig, drapene inne i domkirken i Nice, og alt det andre forferdelige av drap og lemlestelse Islams dragoner har begått i Frankrike: massakreringen på hele redaksjonen i bladet Charlie Hebdo inne på kontorene deres, Bataclan, dekapiteringen av læreren i Frankrike nylig, massemassakreringen i Nice på nasjonaldagen etc. etc.

Nå har vi den ukontrollerte migrantflommen inn over Gran Canaria, som NRK og Dagsrevyen later som om ikke foregår. I denne menneskestrømmen må vi kunne anta at mange slike befinner seg – som han unge mannen fra Tunis som kom over Lampedusa, opp Italia og inn i Frankrike til Notre Dame de Nice og begikk sin illgjerning inne i kirken.

Skal vi leve i en slik situasjon at vi må ha væpnede vakter overalt p.g.a. disse fribytterne fra Islams aksjonsgrupper? Er det liksom greit?  Er det sånn vi skal ha det framover? Skal de få rase rundt og gjøre hva de vil? Det ser ut som den kristo-vestlige del av verden har et behov for å legge seg på slaktebenken bare for å vise hvor prektige de er. Skal vi le eller skal vi gråte?

Las Palmas, Advent 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *