Kirkene bør protestere!

Måten kirkene behandles på nå i diverse ad hoc-bestemmelser i hytt og pine, med stadig nye vedtak og endringer, synes meg – å være lite basert på fornuft, logikk og praktisk sans. De som deltar på disse hyppige møtene, begynner vel å bli slitne også.

Her i Las Palmas fungerer det veldig greit med markering av hvor folk kan sette seg. Katedralen har grønne, litt store rundinger limt på benkryggen, sognekirken her jeg bor på Canteras, har hvite firkanter med svart pil på. Felles for opplegget er at det sitter en på hver ende av en benk, på neste benken sitter en person midt på o.s.v.

Dessuten har folk vett i hausen sjøl! De passer på avstand etc. og her går alle med munnbind både i gatene og inne i kirken – bortsett fra når de tar imot Nattverden.

Det er kommet et nytt møbel for nattverdsutdeling: På fire bein med låsbare hjul, står det to stolper der det er montert en bord og over der en pleksiglassrute. Mellom pleksiglasset og bordflaten er det en liten «billettluke». Presten spriter hendene før utdeling, og folk tar opp lommespritflaska si og spriter sine egne hender. Det stiger en dåm av sprit over forsamlingen…!

Og som sagt om flyttingen av konserten fra Stangvik kirke til Kulturhuset forleden: Det er lettere å desinfisere en trebenk enn polstrete stoler! YES!

Kirken bør ta tilbake ansvaret for sine arrangement, for det er ikke alle av de hyppige avgjørelsene nå som er fornuftige og tjenlige. Noen av avgjørelsene er regelrett TÅPELIGE! Da blir folk lei, forbanna og gir blaffen!

Las Palmas 11.des. – 22020

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *