Sluttkommentar om presidentvalget i USA:

Igår brukte jeg dagen på det som foregår i USA. Zappet hele tiden mellom BBC, NRK og TV2 Nyhetskanalen, for å få med mest mulig direktesendt reportasje.

TV2 Nyhetskanalen er den kanalen hvor en får best utbytte på direkteformidlet stoff uten at en kommentator snakker oppå det som skjer, eller omskaper det som skjer i sitt billede.

Idag i NRK radionyhetene kl.8, var Anders Magnus fra NRK i farta igjen med å grave inn i hodene våre – slik som han ser det, d.v.s. slik som HAN vil at vi skal se på eks-president Trump.

Når jeg ser nedover «trådene» på Facebook, er det deprimerende å se hvor lett folk lar seg forme av disse «nyhets»-formidlerne, hvor lett folk lar seg manipulere til å svelge versjonen fra «nyhets»-formidleren rå og utygget av egen dømmekraft og eget vett. Jeg håper det kommer bøker og doktorgrader i etterkant av dette, som tar for seg nyhetsformidlingens folkeforførelse, og hvor lett folk lar seg forføre. Kjernen i det er – gjentar du en løgn ofte nok, så blir det en sannhet.

NRK-journalist Anders Magnus har tydeligvis vært for lat til å se igjennom det 3-4 timer lange opptaket av talene utenfor Det hvite hus – før «The Save America March» – for det var flere taler – ikke bare presidentens tale til slutt. Hadde Anders Magnus sett igjennom dette opptaket, ville han ikke kunnet stå og gjenta og gjenta – at president Trump «oppfordret til angrep på demokratiet» – «oppfordret til rasisme» etc. – Eller: Kanskje hadde Anders Magnus sett opptaket – og på tross av det, formidlet en fordreid versjon?

For den som er i stand til å tenke selv, er det opplagt at den som tapte på at hooligans trengte seg inn i Senatet og gjorde hærverk , og slik ødela en fredelig manifestasjon, det var President Trump. Han er en for klok og erfaren mann til å ville en slik tildragelse, for han ville ha forstått hvor sterkt det ville skade ham og republikanerne, derfor er det feil av Anders Magnus å stå i radioen idag og si at President Trump «oppfordret til angrep på demokratiet».

Da setter jeg strek for USA. Jeg har annet å gjøre de kommende dagene. Nå blir det «same procedure as allways» med den gamle mannen Biden og mannskapet hans. Når det gjelder medias manipulering av publikum, så er det en annen sak. Det har i denne tiden vært en sterkt og foruroligende vekker, fordi medias manipulering av publikum går for seg på en så sinnrik måte, at det er vanskelig å oppdage, dessverre.

Forøvrig kan jeg opplyse mannskapet i NRK om at det er forskjell på «gudstjeneste» – «bønnestund» og «messe», og at de burde ikke legge kommentatorstemmen sin oppå bønnen til baptistpresten som stod opp og bad sin bønn for det hele. Malplassert, hensynsløst og direkte toskete! Jeg håper NRK snart slutter å være statskanal finansiert av våre skattepenger, og at TV2 f.eks. – eller noen annen, klarer å bygge opp en konkurrerende radio – ikke bare TV.

Glærum, 21.januar – 2021.

Dordi Skuggevik


Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *