Olavsjubileene popper opp lokalt nå:

De lokale kristningsjubileene som markerer «1000 år med kristendom» – vil sette Olav Haraldson den Hellige på agendaen i bygd og by fremover mot 2030, ser det ut til.

Først ute er 2 (!!) 1000-årsjubileer for kristningen bare i Solør dette året! Våler og Åsnes er midt oppe i sine årsprogram. Jeg har lest begge programmene på nettet idag.

Jeg er veldig imponert over hva folket løfter opp i disse to områdene av Solør. For, dette ser ut til å ha oppløftet seg av folkedypet!

At to områder så tett på hverandre kjører igang to 1000-årsjubileer som utfyller hverandre, uten datokollisjoner, er oppsiktsvekkende, tankevekkende og frydefullt!

Selv har jeg fått den ære og glede å bli spurt om å holde foredrag i Åsnes kirke 16.oktober, Olavs dåpsdag på kirkekalenderen, kl.14! Tema: Olav den Helliges utdannelse og dåp i Rouen.

Jeg takker komiteen i Åsnes for tillit og oppdrag, og for at de gir meg anledning til enda en utsettelse av alderdomsvekkelsen av hjernen, for her er det bare å blåse rent i hodets kroker og kriker og komme seg på banen! Hepp-Hepp!

Ellers må jeg allerede be Olav den Hellige gå i forbønn for meg om at Østerdalen er godt strødd på veiene så jeg kommer meg trygt frem og hjem på medio oktober-veier med min Rossinante!

Amen!

Glærum, 12.juli – 2022.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *