Med Paven til Mongolia – fra sofaen:

Da har jeg vært i Mongolia for første gang, hørt mongolene synge, hørt språket deres, sett de vakre klærne, moderne mennesker med sterke tradisjoner – som lever klemt inne av Kina og Russland – sett og hørt, fordi en gammel mann med én lunge, som transporteres i rullestol, støtter seg på stav når han reiser seg, som tidligere red over Pampas på sin Harley Davidson – mot soloppgang og solnedgang, som nylig samlet 1,5 mill. ungdommer fra hele verden på elvaørene ved Lisboa, der de sov ute, mellom hans kveldsmesse og morgenmessen, og som idag altså – samler Mongolias katolikker, buddhister, folk fra nabolandene – Kina, Russland, Korea – og som har en mediakraft som gjør at jeg kan sitte i sofaen her på Gleresnessa – og være med på det!

Jeg roper med Mongolene: VIVA IL PAPA!

Men hvor får han kraften fra? Jo, han hilste Maria, Guds mor, før han forlot STEPPE ARENA i Ulaanbaator, hun som sa ja til å la Gud gå gjennom seg og inn i verden, som menneske. Hadde flere sagt ja, som Maria, ville vi alle kunnet leve i en bedre verden, fordi vi alle hadde åpnet oss for Den store kraft, som driver den gamle, syke Paven ut på hans krevende apostoliske reiser – for som Grundtvig sa: «Uten Maria ville det hele vært tankespinn av menn.»

VIVA IL PAPA!

DEO GRATIAS!

God søndag!

0:06 / 0:33

Alle reaksjoner:

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *