Biodiesel ødelegger bilmotoren:

Igår ble det en dag med helt uventet utvikling av programmet.

Jeg satte meg glad og fro inn i min Rossinante II på vei til Trondheim nok en gang, og jeg gledet meg veldig til å overvære den vakre brudemessen med Gunnar og Karen som skulle gifte seg i St.Olav katolske domkirke kl.15. Gaven lå pakket og klar i baksetet. Jeg skulle overvære vielsen, ikke være med noe etterpå.

Både bruden Karen, brudgommen Gunnar og Fr. Ole Martin Stamnestrø som skulle vie dem, er alle unge voksne nordmenn som har konvertert til den katolske kirken. Dem er det mange av i den senere tid, og vi ser en egen glød og begeistring blant disse nå tallrike norske unge voksne som oppsøker vår gamle kirke, og de er veldig inspirerende for oss eldre i menighetene.

MEN: Da Rossinante hadde malt seg som en katt gjennom svingene på gamleveien langs fjorden innover fra Orkanger, og var riktig i sommerhumør, gikk det ikke greit da hun skulle ned fra rampen over E6 ved Øysainn og inn på nyveien som kommer ut fra tunellen der: For 4. gang i sitt liv begynte hun å kvine, mistet trekkkraften, og det var såvidt jeg fikk henne ut av veien og parkert henne på veikanten. (Heldigvis hadde jeg ikke kjørt tunellene!)

Dette har skjedd 3 ganger før: For 5-6 år siden da jeg kom nordfra og kjørte inn i i rundkjøringen ved Lillehammer, ifjor da jeg kom fra Kirkenær og kjørte inn i rundkjøringen ved Elverum, 13. april nå da jeg passerte Lerkendal i venstre kjørefelt. Det er lite morsomt når slikt hender på meget trafikkert vei. Men alle fire gangene gikk det heldigvis greit.

Ved Lillehammer ble det kranbil, og vi returnerte til hotellet oppi Gudbrandsdalen med leiebil, og så var det ned igjen til Lillehammer for å hente bilen, og så opp igjen og hjem. På Lillehammer fant de ikke noen diagnose… Vi kom oss hjem.

Ved Elverum oppdaget jeg at hvis jeg ventet litt, og så startet igjen, gikk bilen fint, helt hjem til Nordmøre. Det samme ved Lerkendal. Men – ikke igår. Kranbilen satte igjen meg og Rossinante på Heimdal, på nordsiden av E6, og ikke på sørsiden der Citroën-verkstedet er. – Du må til Værnes for å få leiebil – hos Herz, sa kranbilføreren – og så forsvant han. Jeg hadde da overlevd både å klatre opp i passasjersetet i kranbilen, og overlevd å klatre ned igjen…. begge deler en skrekkopplevelse – 79 år gammel og med en altfor overvektig kropp…

Så, der satt jeg da – en lørdag ettermiddag, i en slags ørken, der alt var stengt for helga, og med en mobil som nesten var utladet, og som må ha nytt batteri. Jeg følte meg absolutt forlatt og havarert. Det ville bli langt å gå både opp til Birgittaklosteret og til andre områder bebodd av folk på Heimdalsmyra….

Men plutselig:

Næmmen – sjåføren hadde jo fått Rossinante til å rygge inn på parkeringsplassen = han hadde fått start på merra! – Jeg prøvde – og det gikk! Nå var det bare å finne veien ut igjen fra dette ukjente området. Etter en del feilkjøring kom jeg meg på E6 vestover – og jeg turde ikke stoppe før ved REMA 1000 i Surnadal. Jeg parkerte slik at en kranbil kunne få meg med, og gikk inn og kjøpte meg mye godt til trøst i helga – røkelaks og gode greier!

Såååå – kom det spennende øyeblikket: Ville hun starte nå? Eller skulle det bli taxi hjem? Hun knegget og la ivei til Glærum. Idag har hun startet 2x!

Så – hva er i veien?

Omsider demret det for meg: – Motoren må være skadet av denne helvetes biodieselen!

For – da opreratur-kompis Ole Dahl Rossbach og jeg var på vei hjem fra sommeroperaen i Vadstena for noen år siden, måtte jeg fylle drivstoff nord for Ørebro, og der var det bare biodiesel på pumpene. Etter få km begynte forferdelsen. Det var bare såvidt vi kom oss hjem, og såvidt jeg kom meg til Citroën-verkstedet i Trondheim. Motoren var skadet av biodieselen, og reparasjonen kostet 16-17.000.

Sist jeg var på verkstedet på Tellesbø her i Surnadal, sa han i disken at motorer nå må skiftes fort vekk, fordi motorene ødelegges av biodieselen som blandes i den ekte dieselen.

Så – hvem skal man sende regningen til?

Det er vel opplagt:

STORTINGET!

De som sitter der ødelegger motorene i bilene, de har utryddet pelsfarmerne, de er i ferd med å ødelegge laksenæringen, de landsforviser kapitalstrømmen i næringslivet, de er iferd med å utrydde bøndene – og dette gjør de på grunn av sin legmannsholdning, sitt kunnskapsløse amatørskap og sin korte tidshorisont på bare 4 år.

Stortinget er altså regjert av klimahysterikerne som forlanger biodiesel i drivstoffet.

Vet du om de blander biodrivstoff i flybensinen………….???

Den nye motoren som nå skal settes inn i min Rossinante II, den skal Stortinget få betale. Jeg sender dem regningen!!!

Glærum, 21.april – 2024

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *