Fenomenet Fatima og Adresseavisen

 

Refusert av Adresseavisen sommeren 2015:                                                                 

I mitt lange liv i Adresseavisens nedslagsfelt, har jeg aldri sett noen få så store oppslag som

Fatima Almanea fra Islam, AUF og Verdalen: Helsides portrettbilde med knallrød hijab, fotografert i Stiklestadalléen m/artikkel, en hel side for å imøtegå et leserbrev i debattspalten, leder dedisert henne med karikatur av Jan O. og endelig – prompte opphøyet til «skribent» og spaltist i «Signert», i en alder av 20, er det vel. Kometkarriere i landsdelens hovedavis. Kort sagt: Forbløffende!

Med hovedfag i litterær analyse, har jeg lest hennes innlegg i «Signert» med mine analysebriller på.  Hennes tekst sier én ting, hennes hijab roper noe ganske annet. Hun ytrer seg altså i dobbel tale, en dobbel diskurs. Men, det skumle er at få lesere forstår at hijaben sier noe helt annet enn det hun ytrer i den skrevne teksten.

Hennes tekst er et sams multiplum fra norsk skolegang der hun tar på seg det norske korrekte og vedtatte konsensus som en verbal burka. Mens hun vedkjenner seg alle disse pene, norske, vedtatte sannheter og holdninger, roper hijaben at hun bekjenner seg til den siste store, totalitære, fascistiske, politiske ideologien Islam, inklusive dens lovgrunnlag – Sharia. Hun bærer samme navn som Muhammeds datter Fatima, som beæret sin far med to dattersønner. Hun tilhører en familie som rømte fra Iran, Islamismens høyborg, og fikk politisk ly i Norge. Hvorfor flagger hun da Islam rødt og lysende med hijaben sin, når hun har rømt fra Islam?

Hun anvender snedig det nye verbalskytset mot Islam-kritikere: De er kunnskapsløse, de lider av fremmedfrykt, og to ganger sier hun indirekte at Islam-kritikere er syke: De skal behandles.

Det er sjelden å lese en så demagogisk og snedig forførende tekst. «Det nye fellesskapet må romme alle,» skriver hun. Da må jeg tenke på hvordan det er i de landene der Islam er i majoritet, og vi andre er «dimmier» (vantro som kan behandles uten regler og moral). Hvis du f.eks. er en filippinsk au-pair i Saudi Arabia, og Madame finner en bibel i nattbordskuffen din, så blir du halshugget.  Der er det dessuten forbudt å bygge kirker. I Iran, hvor Fatima Almanea rømte fra, er det likedan, om ikke enda verre. Så, er Almanea en trojansk hest, sendt hit av Iran for å fremme Islams verdensherredømme, eller er hun bare enfoldig i « Det mangfoldige Norge»? Jeg tror ikke damen er dum. Tvert imot. Og Adresseavisen? Enten lever de i skrekken etter Charlie Hebdo, eller så er avisen blitt en enfoldig Islams nyttige idiot.

 

Dordi Skuggevik

Islam-kritiker

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *