Erdogan – dum eller farlig?

Da fru Erdogan stod frem med hijab i offentlig rom ved Erdogans valgseier, da forstod vi at Atatürks livsverk med modernisering av Tyrkia stod i fare. Siden har faresignalene lyst fra skriften på veggen: Tyrkia er på vei mot et totalitært islamsk samfunn. Erdogan vil nå drive sin valgkamp også utenfor Tyrkia, samtidig med at opposisjonen i Tyrkia ikke får komme til orde i valgkampen.  Når Erdogan derfor anklager Nederland og Tyskland for å være preget av arven fra nazi-tiden, så vet vi ikke om vi skal le eller gråte. Er han bare dum, er han bare vulgær, eller er han rett og slett en hensynsløs demagog på vei mot diktaturet – og derfor en farlig mann som står på dørstokken til Europa? Og er millionene av tyrkere bosatt i europeiske land hans trojanske hest, hans femtekolonne i Europa?

Glærum, 13.mars – 2017

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *