Gro Holm: Trump og Paven er begge populister.

Jeg har etterhvert vent meg til NRK’s populiststempel som de stempler rundt med i øst og vest etter behag og gemytt, men da Gro Holm slo Paven i hardtkorn med Trump på Urix i gårkveld 4.mai, og kalte begge populister, da måtte jeg faktisk hente opp igjen programmet fra Internet for å høre om jeg hadde hørt rett. «Når det gjelder Trump og Paven – ja, så er de begge populister,» sa hun, uten å begrunne utsagnet eller gå nærmere inn på det. Hun bare slengte det ut i lufta.

Hun sa også at Trump besøker Paven for å tekkes sine kristne velgere. Det må nå være de katolske velgerne det da, for Gro Holm bør ha såpass kjennskap til USA at hun vet hvor sterkt amerikanske protestanter hater katolikker. Dessuten har det gått alle media hus forbi at familien Trump etter alle solemerker er katolikker. Det så man på kroppsspråket da kardinal Dolan kom fram ved innsettelsen for å be den første bønnen. Trumps besteforeldre fra Bayern var selvfølgelig katolikker, og hans nåværende kone er fra det katolske landet Kroatia, så familien er uten tvil katolikker, unntatt datteren som giftet seg med en praktiserende jøde, og dermed måtte konvertere til jødedommen før hun kunne gifte seg med ham. En gammel venn i USA som er pensjonert katolsk biskop, kunne informere meg om at – «det sitter mange tunge katolikker i førersetet hos Trump».

Jeg har hittil hatt respekt for journalisten Gro Holm, men i dette Urix falt hun igjennom både med populiststempelet sitt uten å begrunne det, og i motivet Trump har for å møte Paven. Når det gjelder det siste, så må en vel skrive det på den knallharde kristendomsfobien som regjerer kristenfobene i NRK for tiden.

Glærum 5.mai-2017

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *