Mr.X-saken.(«Søviknes-saken»)

Aftenposten Lørdag – 3.mars, brukte 7 sider, 3 journalister, 1 politisk redaktør og 1 fotograf på den henlagte «Søviknes-saken» som politiet henla i 2001, men der Frp. selv straffet Søviknes omtrent slik som Ap straffet Giske her forleden. Søviknes må, 17 år senere, finne seg i å bli både intervjuet om saken på nytt, og å få sitt foto trykket i Aftenposten. Forblommede uttalelser om at Aftenposten holder tilbake detaljer for å ta hensyn til Søviknes sine barn, får Aftenposten til å havne på nivå med bakvaskere og sladrekjerringer. Så oppdager vi inne i teksten at det var 2 menn i voksen alder den natten, som uavhengig av hverandre belå samme sterkt berusede unge dame på 16 år. Denne andre, som ble stortingsmann – blir av Aftenposten behandlet som en Mr.X- og vi får ikke vite hvem han er, mens Aftenposten spikrer Søviknes på veggen enda en gang.

Jeg synes media nå skal gå over til å kalle denne saken Mr.X-saken, og la være med å henge saken på Søviknes alene heretter – når vi etter 17 år får vite at det var 2 voksne menn som hver for seg belå den samme berusede 16-åringen den natten. Men Mr.X – nr.2, visste om Søviknes, for hun fortalte om ham til «trøsteren» før også han belå den fulle 16-åringen. Det gjør denne Mr.X sin handling ekstra usympatisk. Og – hvem hadde sørget for at hun ble så full? Hotellet? I USA vil den som skjenker alkohol til underårige alltid få stor straff. Hvorfor ble ikke den/de som skjenket henne full spikret på veggen av Aftenposten?

Aftenposten etterhåndsprosederer saken fra 2001 mot Søviknes – og avisen lar jentas advokat forhåndsprosedere i Aftenposten – saken om erstatning, alt mens de holder sin hånd over Mr.X som skal få være anonym og gå fri fra all spott og uthengning, enda han også var inne hos politiet i 2001. HVORFOR?

Aftenposten har enten vært svært uprofesjonell og klosset gjennom sine 7 sider om saken, eller så har avisen fornyet revejakten på Søviknes i mangel av en ny rev. For meg og de fleste andre som har lest de 7 sidene, fremstår Mr.X som den opplagte nye reven. Vi vil kort og godt vite hvem han er! Det strider fullstendig mot rettsfølelsen i det norske folk at bare én skal spikres på veggen – nå de var to!

Jeg skrev en mail til alle journalistene som har satt dette bakvaskende makkverket sammen, men fikk et svar fra den ene som bare bestod av det amerikanerne kaller «a lot of hot air». En må undres på om denne gamle saken tas opp igjen nå for at vi skal glemme Giske-saken. Aftenposten har skjemt seg skikkelig ut!

Glærum, 10.mars – 2018.

Dordi Skuggevik

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *