Listhaugs geniale ‘statement’:

Listhaug, Norges raskest ridende minister, har nok en gang slått inn med et av sine kortformulerte, formelaktige ‘statements’ som treffer mål med en innertier – denne gang med en kombinasjon av det visuelle og det verbale. Genialt klarer hun å samle et helt sakskompleks i ett foto med noen ord, så selv de mest tungnemme forstår det i en brøkdel av et sekund – med ett blikk. Hun slår Trumps twittermeldinger med flere hestelengder.

Selv om hun visualiserer terroristene hun snakker om – med foto av IS-terrorister, når hun viser til at Ap setter terroristenes rettigheter høyere enn Rikets sikkerhet, selv da – klarer Ap å «misforstå» den klare meldingen. Ap holder opp sine martyrer på Utøya som skjold. Det er direkte smakløst. Det er misbruk av de unge som mistet livet i det som var et målrettet politisk attentat mot Ap, ikke noen terrorhandling som sådan.

Listhaug, Norges raskest ridende minister, kom inn som landbruksminister. Etter kort tid spratt nye fjøs opp i de norske daler, en gardbruker stod frem på TV i beste sendetid og fortalte at med Listhaug var hans årsinntekt steget med 150.000, slik at nå kunne han være gardbruker på heltid. Han slapp å ta ekstrajobb. Listhaug fikk kjøttskjæreren fra sitt hjemlige fogderi – Sunnmøre, inn som arvtaker, mens hun selv raskt red videre til ansvaret for den ukontrollerte innvandringen da syklistene veltet inn over Storskog. Kort og fort fikk hun kontroll på kaoset. Som den eneste jeg vet, av toppolitikerne, dro hun ned til Afrika for å finne ut «what the hell is going on» – når store flak av Afrikas innbyggere kaster seg i Middelhavet for å søke tilflukt i Europa – mens tusener av dem drukner i Mare Nostrum. Listehaug vet, som vi andre som følger med, at de neste 14 årene vil folketallet på det afrikanske kontinent stige med 500.000 = ½ milliard. Hvis det ikke øyeblikkelig gjøres noe med levekårene i Afrika, så er Europas tid i historien over på et blunk.  Den sløge sluggeren – Madammen fra Bergen, som er vår statsminister, hun sendte straks sin raskt ridende minister fra Sunnmøre opp som leder for Justisdepartementet. Der vil hun ta passene fra IS-krigerne som vender tilbake til behagelige senger i Norge, slik at de isteden må vende tilbake til sitt Islamistan som de selv har ødelagt. Personlig har jeg stor forståelse for Listhaugs kompromissløse finte med slakterne fra IS. Jeg stod for halvannet år siden og festet en rosebukett på døren til kirken der to hjemvendte fransk-algirske IS-krigere, den 26.juli 2016 – skar strupen over på den 86 år gamle presten Jacques Hamel mens han stod foran alteret ved morgenmessen i sin sognekirke – 9 km fra inngangsdøren til katedralen i Rouen, hvor Olav den Hellige og hans følge ble døpt for 1004 år siden. Skal vi liksom være snille med disse udyrene?

Den neste stasjonen for vår raskt ridende minister fra Sunnmøre, bør være Stortinget. Hun bør inn som Stortingets president og få streita opp Stortinget, for det trengs virkelig! I gårkveld kunne vi, på kanskje det beste Brennpunkt NRK har laget, se et Storting i strid med seg selv: Først vedtar de å nekte varamenn til Stortinget muligheten for å velges til  Nobelpriskommitéen, for så å votere over en varamann som mulig kandidat. Stort større kan ikke en nasjonalforsamling dikreditere seg selv. Byggeskandalen blekner i sammenheng. Når en så erindrer den primitive personlige mobbingen kjerringene på Stortinget utsatte Carl I Hagen for før jul, så er det ikke mye igjen av respekten for Det norske storting! Det bør saneres og bygges opp igjen fra grunnen, og det er det bare Listhaug som kan klare! Når hun kommer med et ‘statement’ – så flakser alle disse fjærsota gamle hønsa opp fra vaglen i Stortinget og flyr kaklende omkring i alle media. Vi er så lei av dem! Få dem ut – for perspektivet deres rekker bare fram til neste valgperiode. De tenker bare på sin egen karrière og på sin pensjon fra Stortinget. De evner ikke å se helhet og sammenhenger. De evner ikke å tenke langsiktige tanker om Norge, vårt land. De er udugelige! De gidder ikke engang å være tilstede i Stortingssalen når ting foregår! Discursen i Stortinget er død!

Og Senterpariet – hvor tok de veien? De har visst stabla seg bort oppe på Stortingsloftet der de trøster seg med karsk og Rosenborgsangen. Oja-meg! Og Krf? De svever omkring som et fjon i verdensrommet uten noe «touchdown» noen gang. Det neste valget bør hjelpe begge disse partiene til å legge seg ned, for de har lenge vært daue hester i det politiske landskap.

Enn så lenge vandrer Venstre vidare i sine fagre minner om konråkre som suser i vinden under den trønderske fullmånen i august. Det kan bli en ny august før vi vet ordet av det! Min far sa alltid at Venstre er politikkens skjøge = de selger seg til den som betaler mest.

Listhaug klarer til og med å føde nye små nordmenn mens hun rir fra departement til departement, og tror du ikke at hun til og med tok nyfødingen sin og resten av familien med på ferietur i USA. Vi som har vært på reise med våre nyfødinger vet hva det krever. Jeg bøyer meg i støvet for dama! Og for ektemannen, som må være av et særdeles godt kaliber!

Listhaug, sal din ganger, puss dine sporer – puss ta dem, de gamle hønsa på Stortinget!

Glærum, 12.mars – 2018

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *