Venstre-populistens festdag, og Islam kom til slutt.

Kommunisten Moxnes’ skudd i mørket ble kronet med seier idag: hans forslag klarte å felle justisministeren. Som den eneste fra sitt parti «Rødt» på Stortinget, omtaler han Frp som «Den høyreradikale minoriteten». Han gjentar det flere ganger. Snakk om stort selvbilde! Hvor stor er hans majoritet? Med et taleorgan, en diksjon, en stemme og en kroppsholdning som man ellers forbinder med en topptrenet operasanger, slår Moxnes rett igjennom i en forsamling: hans argumenter får vekt hos tilhørerne, uansett innhold, for verbalisere sine standpunkter – det kan han! Her har venstre-populistene fått en stor forkjemper for gammel stalin-populisme. Han er et sunt innslag på Stortinget, for de andre blir nødt til å skjerpe seg overfor hans ideologi og forføreriske tunge.

Etterhvert som de parlamentariske lederne gikk opp med sine manuskripter som de hadde fikset på i siste liten, viste de seg alle å ha til felles én ting – ingen av dem var villige til å se elefanten i rommet: Islam. Det var først da Statsminister Solberg kom på talerstolen for å sette en sluttstrek, at forsamlingen kom til saken: Islamisters retur til Norge – og deres rett til fortsatt å bære norsk pass. Det er faktisk det det hele handler om, selv om alle som gikk på talerstolen i Stortinget idag, prøvde å få alle til å se bort fra det.

Hareides «Gudfar» vaket også i vandrehallen: Bondevik. Mange mener at Hareide er en hanske på Bondeviks hånd – at Bondevik trekker i trådene, og at Hareide er Bondeviks «puppet on a string» – noe som hele tiden stresser Hareide. Det må være en strevsom tilværelse. Slik fikk nok Bondevik en stor dag idag – sammen med venstre-populistene: den lille politiske musa Krf klarte på kort tid å felle både en stortingspresident og en justisminister! Musa ble en bølle av dimensjoner!

Og Listhaug? Etter en lang og god påskeferie sammen med barna og en trestjerners ektemann i den ‘Stille uke’ og med oppstandelse på Påskedag – så skal jeg love dere at hun kommer – fryktelig tilbake! Kommunisten Moxnes kan bare begynne å grue seg!

GOD PÅSKE!

Glærum, 20.mars – 2018

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *