«Pottetrening» for «populister».

Politisk kvarter i P2 hentet imorges en møkkapreder fra Bergens Tidende for å knegå Frp litt ekstra i disse tider. Det er godt kjent i Norge at skal man få til et skikkelig trøkk, så må det en bergenser eller en trønder til, fordi østlendingene har ikke stort nok register i så måte. Eirin Eikefjord het møkkasprederen. Hun klarte å servere den hardeste verbale kost, kamuflert av sin lavmelte, veltalende og kultiverte silketunge. Det har hun til felles med Listhaug! Jeg måtte faktisk kalle opp dagens politiske kvarter på PC-en og høre igjennom hennes silkeglatte talestrøm for virkelig å få verifisert at hun hadde puttet inn så mye møkk som hun gjorde. Hun stemplet selvfølgelig rundt med «populist» – «populist», noe vi alle etterhvert er gått lei av – men så slo hun til: Per Sandberg har fått «pottetrening» i Fiskeridepartementet – i den grad at han nå kan bekle Justisdepartementet – for «pottetreningen» hadde gitt ham en «mentalitetsendring». Hun forklarte videre så rent lett – at Sandberg hadde hatt «et litt fleksibelt forhold til straffeloven», at partiet som kan kalle «pedofile for monstre» og «drive med populistiske utspill» nå måtte vente seg et stort krav om «anstendighet». Merkelig nok endte hun opp med at Per Sandberg er et godt alternativ for posisjonen som justisminister – øyensynlig etter «pottetreningen» i Fiskeridepartementet.

Stortinget er flyttet til NRK’s lokaler. NRK former norsk politikk i sitt bilde og formidler det ut til det norske folk. Da Listhaug fremførte sin beklagelse satt det 5 – 6 sølle sjeler i Stortingssalen. Det viste oversiktsbildet i Aftenposten. Resten av dem som skulle ha sittet i Stortingssalen stod vel i kø på Marienlyst for å få en mikk i hånden. Stortingsrepresentantene bør pelle seg hjem til Stortingssalen og gjenopplive Stortingets døde diskurs. «All makt» – som Sverdrup sa – er ikke lenger i denne sal, for stortingsrepresentantene har flyttet ut til Marienlyst og overgitt makten til over-mediet i Norge: NRK. NRK og andre medier pumper norsk politikk opp i et hysterisk tempo og gir småtteri-nyheter voldsomme dimensjoner, så folk mister alt perspektiv. Slik vil vi ikke ha det! Det var faktisk en lise – de 5 ukene jeg var henvist til kun spansk TV i januar/februar. Da kunne jeg se hvordan norsk TV og norske media har utviklet seg til å bli en destabiliserende faktor i norsk politikk. Meget betenkelig.

Det er så betenkelig at Stortingets president bør innkalle hele Stortinget til en generaldebatt om tilstanden for lukkede dører. Media i Norge har tiltatt seg en altfor stor definisjonsrett i landets politiske liv. Vi er alle lei og trøtt av alle disse hysteriske, overspente, stivøgde, jomfrunalske fariseerne på TV og i radio som pisker opp stemningen ut over alle rammer og all anstendighet! De kunne, de fleste av dem, ha nytte av litt «pottetrening». Eirin Eikefjord også.

Glærum, 23.mars – 2018.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *