Trump, Stoltenberg og NRK.

Rett før jeg dro til utlandet en uke i Pinse-tiden, så jeg møtet mellom Stoltenberg og Trump overført på direkten. Jeg kunne høre Trump snakke direkte til oss, men når NRK – på sin måte, formidlet på norsk hva han sa, da ble det som Trump hadde sagt, noe ganske annet. Det ble det jeg kaller «Twisted News» – vridde nyheter. Jeg har den siste tiden opplevd 3-4 ganger at NRK driver på med å skape nyhetene i sitt billede. Da er spørsmålet: Forstår ikke NRK’s utsendte folk engelsk skikkelig? Forstår de ikke sammenhengen ting blir sagt i? Mangler NRK’s utsendte referansekunnskaper for å forstå det som blir sagt? Eller – skaper NRK nyheten slik de vil nordmenn skal forstå den? Akkurat denne kvelden klasket hjemme-mannen i Oslo på en litt vulgær kommentar om Trump for å gi ham et lite NRK-spark: – Trump lirte av seg, sa vedkommende ankermann i NRK. Å bruke uttrykket – å lire av seg, er et meget negativt ladet utsagn. Trump lirte ikke av seg noe, han gjentok flere ganger en tankerekke om hvordan USA tidligere har bombet andre land og «desimert» styret og statslederen, som for eksempel i Irak og i Libya. «Desimert» – var et ord han brukte gjentagne ganger. Han understreket flere ganger at det måtte bli slutt på at USA desimerer et land, dets styre og dets statsleder for å få fjernet et problem for verden. Det er mye bedre å få et land til å bøye av, og at styre og statsleder forblir i landet for å arbeide fram en ønsket utvikling, sa han. Dermed tok Trump et kortfattet og rett på sak oppgjør med det bombehappy USA som gang på gang har dratt ut i verden for å bombe eneveldig styrte land inn i demokratiet, men hvor USA i stedet har bombet land tilbake til steinalder, fattigdom, misere og borgerkrig. Denne oppsiktsvekkende snuoperasjonen i USA sin utenrikspolitikk som Trump her lanserte, er akkurat det: Oppsiktsvekkende. Forstod ikke NRK-folkene det? Ville de ikke forstå det? Skal ikke vi i Norge få lov til å forstå det? Skal det ikke sies noe positivt om Trump i NRK? Har de 73 % politisk venstrevridde av NRK’s ansatte bestemt seg for at de skal drive revejakten sin på Trump hele tiden og uten stopp? Sensurerer og vrir NRK flere NRK-redigerte nyheter på denne måten?

Ved siden av Trump satt NATO’s generalsekretær, den tidligere statsministeren i Norge, som i en selvbestaltet avgjørelse – en fredag ettermiddag etter regjeringsmøtet, uten å varsle Stortinget, via sin mobiltelefon – sendte norske bombefly ned til Libya på en bombehappy ekskursjon for å hjelpe USA med desimeringen av Libya og Gadaffi. Trump visste veldig godt hva Stoltenberg som statsminister hadde gjort i Libya, og Trump visste veldig godt at Stoltenberg skulle ha vært stilt for Riksrett i Norge for det. Det har NRK aldri villet fortelle oss. Men Trump fortalte det oss, uten å stave det for oss. Stoltenberg stod skolerett for USA’s president der han satt. Stoltenberg forstod leksa han fikk. Det så vi på ansiktet hans.

Jeg gleder meg til å se ansiktene på revejegerne i NRK den dagen de skal bli nødt til å rapportere når Trump får Nobels fredspris, for det får han – enten alene eller sammen med presidentene i Nord- og Sør-Korea. Jeg kommer til å le meg ihjel – av NRK!

Glærum, Kvitsunntida – 2018.

Måtte Ånden komme over Eder!

Hilsen Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *