«Helseinnovasjonssenter» – hva er det?

«Tidens Krav» deler ut avis til alle i dag – 1.februar. Her kan vi lese på side 20 om et «Helseinnovasjonssenter» i Kristiansund som har ansatt en direktør. Jeg leser gjennom artikkelen om dette senteret som skal starte 1.mars. Jeg blir både trist og oppgitt – for her har vi enda et stort luftslott som kristiansunderne er spesialister på.  De bygger så mange konstruksjoner i skyen som sluker penger og som ikke er noen ting annet enn et slag i lufta, et Keiserens-nye-klær-opplegg, et dagdrømmeri som skal komme til å sluke penger, mens sunnmøringene holder seg på jorda og produserer konkrete ting som kan selges og som skaffer penger.  Jeg har med min tekstanalyse-utdannelse fra NTNU gått gjennom alle de store floskel-ordene i teksten, uten å finne noe konkret innhold. Ville det ikke vært bedre om pengene ble brukt på Kristiansund sykehus – til konkret opprusting? Dette senteret blir et dobbeltløp med det som allerede foregår på NTNU og på universitetssykehuset i landsdelen. «Helseinnovasjonssenteret» blir slik bare et pengesluk til ingen nytte, slik Fellessykehuset på Hjelset er blitt: Masse amatører på komité-møter som spiser og drikker og kjører opp pengene før spaden kommer i jorda. UFF! UFF! DOBBELT UFF!

Glærum, 1.febr. – 2019.

Dordi Skuggevik

 

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *