Åpent brev til Veikontoret på Molde v/ Arild Vikan: Brublemma på Glærum og Folkehelsa.

 

Den nye smale Glønabrua på Glærum kommer ikke til å gjøre folkehelsa godt. Hver gang en trafikkant må stoppe for å slippe møtende bil over først, vil adrenalinet pumpe og sjåføren som venter, irriterer seg, forbanner Veikontoret på Molde og øser seg opp i den grad at hjerteattakket står klart for å slå til. Denne smale brua vil skape irritasjon, raseri, høyt blodtrykk og et dårlig forhold til Vårherre i 100 år fremover. Det må Veikontorets folk ta ansvaret for.

Men, kanskje har entreprenørene noe av skylden? Jeg har postkassen min ved brua, så jeg har hver dag hentet posten og sett dagens fremdrift i arbeidet. Jeg så straks at brua kom til å bli for smal, for jeg har et utmerket øyemål. Jeg spurte på tidlig stadium en av arbeiderne om hvor bred den kom til å bli. – 6 meter, sa han. Jeg syntes det var smalt, men tenkte – at det går nok, på et vis. Men, arbeideren må ha opplyst om bruas ytre mål, for tommestokken min viste at selve kjørebanen blir bare 5 meter, og med glidekantene på gelendrene, vil ingen risikere bilkarosseriet sitt på å kjøre over brua samtidig med møtende bil. Har entreprenøren mistolket målene? Har han tolket veibanens mål 6 meter til å være ytre totalmål? Jeg minner her om at den nye brua ble bygget på gamle brukar fra 1949, og at de gamle brukarene stikker utom den nye brua = det skulle vært enkelt å bygge ny bru bredere, når brukarene stod der og var brede nok! (Hvor dumme kan planleggerne bli?)

I samme rennet her vil jeg også ta med den store overraskelsen over at i møtet mellom ny bru/gamle brukar er det lagt inn isopor. Denne isoporen står seg ikke de neste generasjonene, fordi isoporen vil smuldre opp og spre seg i elvevannet som mikroplast. Hvordan kunne de gjøre dette?!!!

Jeg vil herved oppfordre Veikontoret om IKKE å ta vekk eksisterende omkjøringsbru før kantene på den nye brua blir høvlet bort, og brua blir gjort breiere, slik at selve kjørebanen blir 7 meter. NÅ kan dette gjøres ganske smertefritt, men fjernes omkjøringsbrua, så er toget gått. Jeg oppfordrer herved Veikontoret om å la omkjøringsbrua stå – inntil Veikontoret har reparert fadesen sin.

Vi er mange her som er både sinte og overrasket over Veikontoret ubegavete utføring av brufornyinga! De skulle samtidig ha rustet opp veien brua – Hamnesvegen 508 til normal bredde. Jeg minner her om at over denne brua går kalktransporten fra Glærum kalkgruve og dessuten – store tømmerbiler med tilhengere. Chop-Chop! Få det gjort – og gjør det STRAX!

Glærum, 4.mars – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *