Glønabrua om kvelden samme dag:

Med henvisning til «Brublemma på Glærum», åpent brev til Veikontoret, som jeg skrev igår 4.mars – kan det fortelles at da kvelden senket seg, oppstod det en verden av blinklys ved Glønabrua. Jeg gikk og hentet avisen og så at fire enorme biler og maskiner fra en gelender-entreprenør holdt på med noe Jeg spurte forhåpningsfullt om de vi ferd med å fjerne gelenderne for å gjøre brua breiere likevel? – Nei, de var i ferd med å gjøre ferdig gelenderne, sa de. – Er ikke gelenderne ferdige da? spurte jeg. – Nei, det var de ikke, fikk jeg vite.

Da forstod jeg at toget er gått for Glønabrua. De på veikontoret gir blaffen i å ordne opp i misèren de har stelt istand for oss på Glærum og Nordstranda.  De kan bare gå ut i kantinen og ta seg en kaffe – uten at det dårlige arbeidet deres får noen konsekvens for dem. At Folkehelsa i grenda vil bli dårlig på grunn av irritasjon, raseri og oppgitthet – er ikke deres problem, vil de si til seg selv.

Hva med Surnadal kommunes politikere og byråkrater oppi dette? Er skillene mellom styringsnivåene i Norge så bastante at de som bemanner kommunehuset i Surnadal bare kan fraskrive seg ansvaret for Fylkets «brublemme» på Glærum? Det burde være kommunen med Ordføreren i spissen som gav tilbakemelding til Fylket om elendigheten, ikke jeg som er en privatperson. Politikerne bør stilles til ansvar ved kommende valg. Alle på Glærum og Nordstranda og alle de som  trafikkerer strekningen på store badedager på Glærumssanden bør stryke alle som sitter i polititiske verv pr.idag! De har virkelig sovet på sin vakt!

Det var også jeg som rapporterte inn at det raste ut under veien ute i berga vest for Glærum kalkgruve. Jeg ringte «veimannen» i kommunen og sa fra. Han sa at han hadde ikke noe med det –fordi det var fylkesvei. – Nå har du noe med det, sa jeg, for hvis en av de store tømmerbilene fra Årnes med tilhenger raser ut uti der, så kan du ikke si at du ikke visste om at det på to punkter har rast ut under veien. Jeg ser det, fordi jeg går der, sa jeg – sitter du i en bil, vil du ikke se det. Saken er på ditt bord. Nå er det du som må rapportere til Fylket eller ta ansvaret når ulykken oppstår – for den kommer.

Da ble det satt i gang utbedring av veien, men kommunens folk sov på sin vakt! Som borger av et land må en kunne forvente at det foregår en produktiv samtale vertikalt mellom styringsnivåene, ikke bare horisontalt på hvert styringsnivå!

Glærum, 5.mars – 2019

Dordi Skuggevik

 

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *