Salgssteder for «Haustferd i Europa»:

Da kom boka! Ikke ringte han på døra, ikke ringte han i telefonen – sjåføren for PostNord, men da jeg gikk ut en tur, stod pallen der – ikke i carporten – under tak, som jeg hadde forberedt – men ute ved blomsterpottene.

En del kasser på 12-13 kg er tungt for en gammel skrott, men inn i bilen og inn i huset kom de. Så bar det til håndverksbutikken til Marianne på Surnadalsøra, og til NotaBene på butikksenteret. Der er boka i salg fra imorgen. – Og så kjører jeg imorgen og leverer til Nidarosdomens butikk, der den kan kjøpes f.o.m. tirsdag ettermiddag/onsdag.

Stiklestadsenterets butikk tar ikke inn mer for sesongen, uansett hva det dreier seg om, og den katolske bokhandelen St.Eystein holder knallhardt på sitt: de tar ikke inn bøker fra «egenbokforlag» – uansett innhold og aktualitet. Jeg snakket om «unntak for regelen» og «nåde gå for rett». Jeg skal nå vise dem «varen» i morgen da – både der og på Stiklestad. Håper begge steder forstår at ikke å ha denne boken på disken nå ved Olsòk – det blir rett og slett for dumt! – Men, folk finner jo boka på alle nettbokhandler. Det er bare å skrive inn første linje av tittelen: HAUSTFERD I EUROPA, så popper den opp.

Det ble en delikat og vakker bok. Store typer med tynne streker på luftige sider, og på tross av porøst, lett og matt papir, er fotoene trykket med svært god kvalitet.

Venninne Else Margrethe Haugen som har latt meg få bruke mange av sine flotte foto, hun skulle få sine bøker i ekspressfart – men jeg fant henne ikke hjemme i Stangvik. Etter en del spørring her og der, fant jeg henne på sykehjemmet på Skei! Hun hadde hatt slag, og hadde vært på sykehuset, men heldigvis: hun er klar i hodet og har språket intakt. Hun ble veldig glad, tror jeg, over at noen av hennes gode foto nå er bevart i en bok for ettertiden. Jeg er i alle fall glad for å ha fått bruke dem. Noen av dem er riktig staselige, og hever boken mange hakk! Takk!

Å produsere denne boka har kostet 250 kr. pr bok, og når utsalgsprisen er 340 kr. og selger skal ha 30% i kommisjon, så er dette et underskuddsforetak, men jeg måtte bare få Olav og hans jubileum ut av hodet og inn i ei bok

Det går også an å kjøpe boken hos meg her på Glærum. Da kan det til og med vanke en kaffekopp! (Kontant salg! – Jeg vipser ikke!)

Boken er dedisert til alle mine elever. Jeg sa til en gammel elev som jeg traff på stranda her om dagen, og som er datter av en gammel elev, at det jeg ikke rakk å si til elevene mine mens jeg hadde dem på skolen – det springer jeg etter dem med i denne boka!!!

Glærum, 22.juli – 2019

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *