Trønderavisa om boka som er på vei.

Trønderavisa slo 17. juli til med en hypersprek omtale av boka som er på vei, dagen etter at den kom inn på lager i Oslo 16.juli – fra trykkeriet i Latvia. Det er ikke alle bøker som får en så «flying start»! Genigrepet som journalisten gjorde, var å be om å få lese manus mens boka var i trykken. En kjenning som leser Trønderavisa, ringte en felles venn, som ringte meg nå – 21. juli: Trønderavisa hadde brukt 2 sider på boka. Boka handler jo om mange ting, men journalisten hadde samlet alle mothakene i prosjektet, ringt dem opp midt i ferien og konfrontert dem. Svarene var svært interessante, for å si det mildt.  Dette er det tøffeste journalistarbeidet jeg har sett noen gang. Jeg fikk helt bakoversveis og holdt på å falle av stolen. Jeg har jo selv enda ikke sett «babyen».  Det mest interessante svaret kommer fra ordfører Rita i Trondheim. Hun demonstrerer et kollektivt menneskesyn, der hun viser til at hun forholder seg til organisasjoner, ikke til noen «enkeltperson».

Det er synd hvis disse «mothakene» journalisten har hentet ut av teksten, skal skygge for det boken egentlig handler om. Hun har arbeidet fort, og i farten har det oppstått noen faktafeil – bl.a. med feil navn på fotografen på et par bilder, og komponistens ytring et sted er lagt i min penn. Men bortsett fra det, er det faktisk ganske utrolig å se et slikt journalistarbeid på en bok som enda ikke er pakket ut! Men – den ligger jo ute på nettbutikkene, og imorgen skal jo bøkene ankomme Gleresnesset kl. 16, hvis PostNord har fått ut finger’n – etter 6 dager på veien hit fra Oslo…. Hypp-Hypp! Vi lever i spenning!

Glærum, 21.juli – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *