NRK’s «rompedame» feilsitert:


NRK’s «rompedame» har sendt sin oppfordring rett før nyhetssendinger stadig vekk, søndag morgen, idag – mandag morgen, både rett før 06 og rett før 06.30. NRK’s pubertale gjeng synes sikkert det er ustyrtelig morsomt å plage lytterne med smågriseriet sitt.

Men, det jeg har oppdaget, er at jeg siterte henne feil på forrige innlegg på bloggen. Damen har en inntrengende nynorskstemme med en annen syntaks enn det jeg skrev da jeg feilsiterte henne. Hun presser seg på med følgende: – Stikk ein finger i rompa på meg!

Jeg har fått nok av rompemaset hennes, og unngår å slå på radioen for tidlig når jeg skal høre nyhetene. Dessverre er jeg siden DAB-en kom, innstengt i det norske radiohelvetet,og kommer meg ikke ut i verden gjennom radioen lenger. Jeg opplever det som å bo i en totalitær stat der statsmediet tvangsforer meg med alt jeg ikke vil ha, akkurat slik franskmennene tvangsforer gjessene før jul: De setter en trakt ned gjennom halsen på gåsa. På toppen av trakten er det påmontert en liten kvern, og så kverner de maisen rett ned i magesekken på fuglen. NRK går inn gjennom den andre enden, men ellers er ikke forskjellen så stor. De trener kanskje på VM i å leve lengst i den anale alder.

Glærum, 5.aug. – 2019.
Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *