Todalsbrua i fare!

Nå må folkene som driver fram Todalsfjordkryssingen være OBS – for 3 farer truer hele realiseringen av bru over Todalsfjorden:

Fare 1: Fylket er i pengetrøbbel, og har funnet ut at hvis Fylket venter til Staten har bygget bru ute ved Halsa, så slipper Fylket å bygge bru lenger inne i fjorden. Dette har jeg skrevet om før, og sagt at det gikk fram av en uttalelse avtrappende fylkesordfører Jon Aasen lot falle da vi reiste oss fra lunsjbordet på Surnadal Hotel på Næringslivsdagen-2019, arrangert av Surnadal Sparebank.

Fare 2: I programmet til «Sunnmørspartiet» Frp for Fylkesvalget-2019 har plutselig sunnmøringene klart å sette opp et nytt veiprosjekt på Sunnmøre foran Todalsfjordkryssingen: Ålesund – Molde og Moa – Vegsund. Todalsfjordkryssingen har ligget på andreplass, bak Nordøyvegen, og når Nordøyvegen nå er under realisering, skulle Todalsfjordkryssingen ha stått på 1.plass – også på fylkesvalgprogrammet for M & R Frp.

Fare 3: Den tredje faren for Todalsfjordprosjektet er politikerne på indre Nordmøre, som ikke klarer å se hele kartet, men som med politisk kikkertsyn ser bare pendlerveien Surnadal – Sunndal. Fylkesordførerkandidat og samferdselspolitiker Frank Sve klarte til og med å få med seg samferdselsministeren opp til området ved Todalsfjorden for ikke så lenge siden, og da klarte politikerne i Surnadal/Sunndal å utvide kikkertsynet sitt til å innrømme – at jo-ja, Todalsbrua ville ha betydning for kommunikasjonen med Molde… Hvorfor kunne de ikke klare å argumentere overfor den sunnmørske samferdselsministeren og den sunnmørske fylkessamferdselspolitikeren at Todalsbrua er nøkkelen til den indre snarveien Ålesund – Trondheim?!  Dette er Frank Sve og samferdselsministeren helt klar over, for jeg har påpekt det i brev til dem – men de lokale politikerne må forstå det og bruke det i argumentasjonen, men det er de kanskje for «nøgg» (= enfoldige/dumme) til å forstå?!

Frank Sve har vist at han også representerer Nordmøre som fylkespolitiker: Han har vært på befaring av vei helt opp til Rindalsskogen, og det er trolig ham  Rindal kan takke for at fylkesveien gjennom kommunen fikk ny asfalt før de stakk av til Trøndelag. Frank Sve vet nemlig at veien til Trøndelag gjennom Surnadal og Rindal er uten høydedrag, noe som er viktig for tungtransporten Mørebyene – Trondheim/E6 – særlig om vinteren, og han ville sikre seg at veien gjennom Rindal er best mulig fremover, for Rindal får neppe ny asfalt av Trøndelag fylke på en stund, for det har Trøndelag ingen interesse av. Frank Sve forstår også at en viktig del av denne ferdselsåren Ålesund – Trondheim/E6 uten høydedrag, er TODALSBRUA! Derfor gjør alle nordmøringer klokt i å se bort fra sin partitilhørighet ved Fylkesvalget – og stemme inn Frank Sve som Fylkesordfører. Det er den beste måten å drive fram brua over Todalsfjorden på, for mannen klarer å se Fylket i sammenheng. At sunnmøringene har klart å skrike seg til Ålesund – Molde og Moa – Vegsund på førsteplass i samferdselspolitikken på programmøtet for M & R Frp, vil trolig ikke få betydning i realpolitikken – men da må Nordmøringene får hendene opp av broklommene!

Glærum 12.august – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *