15 minutter på Todalsbru-møtet:

Orientering om møte i Surnadal om realisering av Todalsfjordprosjektet stod å lese i Driva den dagen fristen for å melde seg på gikk ut, men idag hadde jeg annet ærend på Skei, og stakk litt frekt innom møtet på bakerste benk mot slutten. Det var en så deprimerende opplevelse at jeg trodde jeg skulle geråde udi hjertekrise.

En sekturlig treiging fra Trøndelag holdt på med en lite relevant og sekturlig utgreiing om diverse vegstubber der oppe i Trøndelag, mens forsamling så ut til å lide av alvorlig oksygenmangel. De fleste av de tilstedeværende er proffe på å skrive reiseregninger og regninger på møtegodtgjersle, og å innta gratis lunsjer – og har holdt på med det så lenge at de hadde glemt hvorfor de var på møtet. Stemningen var deretter. Stemningen i salen var kort sagt slik at det var lett å forstå hvorfor det vil gå nye 80 år før noe skjer med bru over Todalsfjorden. Det overrasket meg ikke at jeg plutselig reiste meg opp og kvikket opp forsamlingen  med et lite revyinnslag.

Poenget mitt var at ledelsen for Todalsbruprosjektet d.v.s. – hodene i prosjektet MÅ skiftes – før det går nye 80 år. Det hjelper ikke å stå og glise i Driva lokalavis.  Bergsvein Brøske MÅ skiftes ut! Han burde vært utskiftet forlengst etter all tidsspille og pengespille han bedrev i den lange overgangen han hadde fra tunnelsynet hans ble avløst av bruløsning. Lars Løseth bør også gå – sammen med Brøske, før han får tjene enda mer penger på å selge lunsj på hotellet sitt til enda et langdrygt og lite produktivt møte. Erstatt dem med sunnmøringene – for de forstår kartet: de forstår at Todalsbrua er helt sentral i det som blir den indre snarveien Ålesund – Trondheim/E6 uten høgdedrag!

Da jeg gikk, stod det en fyrau sunnmøring i døra. – Du forstår vel at Todalsbrua er sentral i det å få til snarveien mellom Ålesund og Trondheim? sa jeg. – Det forstår vi, vi! svarte han. Se der: Få glisføskene Brøske og Løseth vekk fra Todalsfjordprosjektet – og sett inn sunnmøringer, for da blir det bru før vi vet ordet av det, og Svinvik gard kan tjene masse penger i sitt nye mat-stopp, og Svinvik arboret kan få fart på lunsjkaféen sin! Chop-Chop!!!  Propellen på! Sunnmøringene har greie på kart! Heia Sunnmøre!

Glærum 29.August – 2019.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *