Narrens rolle:

Jeg tok på meg Narrens rolle igår på Todalsfjordbru-møtet på Surnadal kulturhus. Dette er en sidegren av revyuttrykket som folk er uvant med. Narren presenterer sannheten når Hoffet er samlet foran Fyrsten. Rolf Just Nilsens opptreden som Narren er blitt klassisk og legendarisk innen norsk teater.

Folk er mer fortrolig med H.C.Andersens barn som roper i folkemengden:  Keiseren har jo ingen klær på seg!

Hva «ropte» jeg igår? – Jo, herrene Brøske og Løseth bør løses fra sine posisjoner som ledere for Todalsfjordprosjektet – av den enkle grunn at de klarer ikke å få til en effektiv fremdrift av prosjektet. De klarer ikke å se hele bildet. De klarer ikke å se kartet. De klarer ikke å se sammenhengene. De klarer ikke  å se poengene med prosjektet. Men, det klarer sunnmøringene! Frank Sve har sagt og skrevet det: Det dreier seg nå om veien ut av fylket! – og de sideeffektene det får, selvfølgelig.

Når jeg omsetter Narrens utbrudd til skrevet tekst, tar ikke Trollheimsporten det inn. De mener det er personangrep. Heldigvis har man jo skaffet seg en  blogg her i verden, og kan praktisere Det frie ord!

Glærum, 30.August – 2019.

Dordi Skuggevik

(Med hovedfag i fransk teater fra universitetet i Trondheim.)

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *