Kulturminister nr. 2 som bekjenner seg til Islam.

Norge har nå fått sin andre kulturminister som bekjenner seg til Islam. Overfor  begge utnevnelsene bør en stille et stort spørsmål om hvor på jordet norske statsministre er – når de setter inn en person som bekjenner seg til Islam – til å forvalte vår kulturarv og vår kulturutvikling.

Eneste forklaringen er at i norsk skole har det ikke vært undervist filosofi på lange tider, så statsministrene i disse tilfellene har ikke hatt peiling på ideologier, og hva ideologien Islam innebærer. Jeg skal ikke ta hele leksa her – men bare påpeke at det er simpelthen helt hol i hauet å utpeke en person som bekjenner seg til Islam – som forvalter av Norges kulturarv og verdigrunnlag. Helt hol i hauet!

Når det er sagt, så er utnevnelsen denne gang selvfølgelig et skikkelig spark til Frp på bakgrunn av den saken Frp valgte å gå ut av regjeringen på: Å hente en IS-medløper tilbake til Norge.

Erna Solberg har i tillegg til å rette tunge til Frp i denne saken, også gitt dem et skikkelig spark under beltestedet: Fra å ha 4 statsråder, har Møre og Romsdal (Frp-fylket) nå ingen.

Hevnen blir ikke søt særlig lenge. Solbergregjeringen – slik den er nå, blir ikke gammel, for folk liker ikke billig hevn. Og de liker slett ikke at landet får en kulturminister som bekjenner seg til Islam. De hadde tålt en samferdselsminister eller en annen tydelig fagstatsråd fra Islams flokk i landet, men ikke dette.

Da Solberg formælet seg med Venstre og Krf i regjering, trodde hun at hun kunne sette biksel på dem og tøyle dem, men istedet ble hun og Frp tatt som gisler.

Fra å være en stein i skoen, er Venstre nå blitt en politisk småterrorist som underminerer Solberg-regjeringen. Det er merkelig at en så dau hest som Venstre, skal få Statsminister Solberg til å ri inn i solnedgangen sammen med denne regjeringen. Det kan bli rundt neste sving.

Glærum, 24.januar – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *