Tangen-saken – et Casus Hysterica Norvegica:

Tangen-saken er et typisk Casus Hysterica Norvegica – et tilfelle av norsk hysteri. Dette hysteriet bunner i den norske misunnelsen, som her i landet er sterkere enn kjønnsdriften.

Tangen har klart å tjene penger i finansverdenen – og det skal blant de misunnelige hysterikerne diskvalifisere ham fra å bli ansatt for å ta seg av vår store felles formue – Oljefondet. Hans evne til å få penger til å yngle og vokse gjør ham tvert imot svært godt skikket for oppgaven. Apparatet rundt ham er også godt skikket til å passe på at det ikke blir interferens mellom hans privatøkonomi og den offentlige økonomien han skal ivareta.

Nicolai Tangen er en svært dyktig fagmann i pengeverdenen, han har både utsikt, innsikt og ikke minst – et stort og nyttig kontaktnett innen finans i verden. De som har ansatt ham – styret i Norges bank, har langt på vei samme kvalifikasjoner, og de har hanket inn Tangen, som de mener er best kvalifisert til å ta seg av å stelle den store norske fellesformuen – Oljefondet.

Men så spretter amatørene opp: de som hater alle som har gjort det godt her i verden innen finans. Hysteriet brer seg blant amatørene på Stortinget, de som tror de får tildelt fagkunnskap og klokskap – bare de blir valgt i et demokratisk valg, de som ikke har hverken fagutdannelse eller respekt for fagkunnskap, og hvor de fleste ikke har noen erfaring i næringsliv/yrkesliv. De bæljer før de blir stanga – for det står jo igjen å se – hvordan Tangen takler sitt eget eierskap i finansmarkedet i forhold til sin oppgave med å forvalte Oljefondet.

Tadja Hadjik står også frem og lar det knitre i konsonantene, ledsaget av sin stedse indignerte mine. (Jeg ser frem til hennes barselpermisjon!) Hva vet hun om storfinansen i verden? Hun burde kanskje heller spørre Støhre hvor han har formuen sin fra. Så vidt jeg vet, tjente familien sine millioner på å selge Jultulovner til alle tyskerbrakkene under krigen.

NRK kaller inn Stortingets enbente kommunist, som synser i saken. Hvis han hadde greie på kapitalens viktige blodomløp i verden, ville han ikke vært kommunist. Selv NRK burde forstå såpass.

Det er tragisk at det nye norske synsehysteriet skal ødelegge for ansettelsen av nok den best kvalifiserte til å ta seg av vår store fellesformue. Meget tragisk. Men for tiden trumfer de norske, kunnskapsløse synsehysterikerne all offentlig debatt – fra bunn i topp i det norske samfunnet.

Gråt mitt elskede land.

Glærum, 21.august – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *