Skal en surnadaling i karantene ved hjemkomst nå fra Canariøyene?

EU’s offisielle nettside om Coronaen: Canariøyene er  gule, Surnadal er gul/grønn  – skal man da ha karantene ved innreise til Surnadal fra Canariøyene?

På den offisielle internettsiden til EU, er alle Canariøyene gule, mens Fastlands-Spania og Balearene er røde. Surnadal ligger på grensen gult-grønt på EU-kartet.

Skal da en innfødt surnadaling som kommer hjem fra Canariøyene om noen dager ha karantene? Ikke ifølge opplysninger jeg har funnet på nettet fra norske myndigheter. Gult til gult gir ikke karantene, står det. Jeg har forøvrig bestilt meg Covid-19-test til dagen etter hjemkomst. Er den da negativ – skal jeg i alle fall ikke i karantene ifølge EU’s opplysninger. (Kan kommunelegen i Surnadal bekrefte det?)

Norske myndigheter ser fremdeles ut til å ville anse hele Spania som ett område, men ikke EU altså – de har farget Canariøyene gult, og også Madrid behandler Canariøyene som en selvstendig region i Corona-politikken. Men, Norge ser ikke ut til å ville forholde seg til det. Er Norge uopplyst om situasjonen – eller bare trassige – og «vet best», som alltid?

Ifølge EU’s opplysninger, skulle det gå bra med direktefly nå fra Værnes til Gran Canaria, så solhungrige nordmenn fra gult/grønt område på EU-kartet kan dra ned – og dermed være med på å forebygge fattigdomsepidemien som truer den canariske befolkningen nå når turistene uteblir. Dessuten er de 20.000 illegale innvandrerne holdt i forvaring oppi dalom her nede, og deportasjonen av unge, spenstige arabiske menn fra Marokko er i gang – de sendes hjem – puljevis. Vi ser ingen av dem lenger i gatene her i Las Palmas, og heller ikke i Arguineguin.  Møringer og trøndere kan trygt reise – med direktefly ned hit, og dere skal ifølge EU ikke i karantene når dere kommer hjem – og heller ikke her.

Las Palmas 12.12.2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *